Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Kontakt

Patric Bettembourg, huvudansvarig tränare
Erica Wikström, assisterande tränare

Juniorer/U23

Damer och herrar i ny grupp för juniorer och U23-lyftare 2024-2025.

Så blir satsningen 2024-2025


Nu slår vi samman damerna med herrarna i en ny grupp för juniorer och U23-lyftare för att ytterligare stärka deras konkurrenskraft. Precis som för ungdomarna känner vi att det är dags att samla lyftarna för att höja elitmiljön på lägerna som kommer att ledas av Tom Söderholm

Genomförande


Precis som för de yngre är basen i projekten att träna tillsammans och planerat är ett antal 4-dagars läger. Merparten av dessa läger kommer att läggas i Halmstad. Här kommer även det medicinska teamet att finnas tillgängligt för personliga konsultationer om det behövs.

Mål


Vårt mål är att etablera fler lyftare att kvalificera sig för junior- och U23-EM och att fler av dessa ska närma sig nivån för senior-EM.

Bakgrund


Juniordamer

Efter hand som ungdomstjejerna blev äldre uppstod ett behov av en fortsättningsgrupp och gruppen Juniortjejer startades med syfte att utveckla de bästa juniorerna med sikte på EM-deltagande. Vi tog våra första medaljer genom tiderna på junior-EM 2023 och vi har haft en juniortjej kvalificerad på de två senaste världsmästerskapen för juniorer vilket är stora framgångar för svensk lyftning.

Juniorherrar

Projektet startade eftersom att vi under många år haft svårt att få fram konkurrensdugliga herrlyftare på internationell nivå. Stor vikt läggs på att hitta vägen till resultatutveckling för varje lyftare. Tidigare har Svenska Tyngdlyftningsförbundet genomfört ett projekt tillsammans med RF Elit som syftade till att ge elitaktiva mellan 20–25 år nya möjligheter till en karriär mot internationellt tävlande. Detta pågick under åren 2016–2019 och olika aktiviteter avlöste varandra men resultaten nådde aldrig helt upp till förhoppningarna och vi behövde göra förändringar.

Under 2020 flyttades satsningen något ner i ålder, till juniorer samt yngre seniorer, och blev även helt drivet av egna medel. Denna satsning har visat sig lyckad och vi ser nu flera yngre lyftare på herrsidan som gått framåt och antalet kvalificerade lyftare till junior-EM, junior-VM och U23-EM har ökat och denna trend ser ut att hålla i sig de närmaste åren.

De senaste två årens junior-EM och U23-EM har vi även lyckats ta medaljer vilket är mycket glädjande.

Publicerad: 2022-12-20

Senast uppdaterad: 2023-12-12

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken