Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Nyheter

 • SM i tyngdlyftning arrangeras i Visby 2023

  Svenska Tyngdlyftningsförbundet har utsett Visby AK som arrangör av årets SM i tyngdlyftning. Tyngdlyftningseliten gör därmed upp om SM-medaljerna i Södervärnshallen den 16 till 18 juni.
 • Inget ungdoms-VM för Nellie Vikström

  Guldmedaljören från ungdoms-EM förra året, Nellie Vikström, skulle ha tävlat på ungdoms-VM i albanska Durres i dag.
 • Preliminära tabeller Allsvenska serien

  Allsvenska seriens andra omgång genomfördes i helgen. Här är preliminära resultat och tabeller.
 • Nio unga tyngdlyftare får stipendium

  2022 års stipendiater i tyngdlyftning har utsetts av Lyftidrottens Ungdomsfond. Det blir nio unga lyftare som kommer att tilldelas stipendium, tre i ålderskategorin ungdom, tre juniorer och tre U-23.
 • AK Nilas och Mossebergs AK nya serieledare

  Regerande svenska mästarna på damsidan, AK Nilas, tog i helgen över ledningen i elitserien. Medan Mossebergs AK, svenska mästare 2021, gjorde samma sak på herrsidan.
 • Från valberedningen inför förbundsmötet 2023

  Valberedningen för årsmötet 2023 har efter slutfört arbetet kring personvalsfrågor till förbundsstyrelse 23/34, kommit från till följande förslag till personval.
 • Så tävlar elitserielagen i omgång 2

  Nu är det dags för omgång 2 av Alsvenska serien.
 • Vi presenterar Lifting Camp 2023

  Lifting camp 2023 är sommarens höjdpunkt för lyftare mellan 10 och 18 år. Ett fyra dagar långt läger fyllt med träning, bad, aktiviteter och nya vänner. Svenska Tyngdlyftningsförbundet och Svenska Styrkelyftförbundet arrangerar i augusti ett gemensamt ungdomsläger i Halmstad.

 • Inget veteran-SM i april

  Svenska Tyngdlyftningsförbundet har ingen arrangör till veteran-SM den 1 april och därför flyttas tävlingen till hösten.
 • Nu är det dags att söka till ETH

  Elitmiljö Tyngdlyftning HalmstadI september 2022 startade STF Sveriges första nationella elitcenter i tyngdlyftning i samarbete med Högskola i Halmstad och Eleiko. STF vill samla de allra bästa lyftarna i vårt land för att skapa en miljö att utvecklas i och nu vill vi att fler ges dessa möjligheter.
 • Studie om kroppsuppfattning och upplevelse av att tävla i en viktklassidrott

  Vi vill uppmärksamma en studie som just nu genomförs och söker deltagare. Syftet med studien är att undersöka idrottares kroppsuppfattning tillsammans med deras erfarenheter och upplevelser av att gå upp eller ned i vikt inför tävling, av att delta i invägningsmoment och att tävla i en viktklass.
 • Så blir nya utbildnings-systemet

  Som en del i utbildningssatsningen presenterar vi nu den struktur som är framtagen för att hålla samman alla utbildningar inom Svenska Tyngdlyftningsförbundet och för att ge en tydlig bild av vad du som medlem har för alternativ.

 • Topplistorna på lyftare från 2022

  Svenska Tyngdlyftningsförbundet hade 1 081 tävlingslicenser under 2022. Utifrån rankingsystemet kan du här se topplistorna i de olika kategorierna.
 • Stefan Jakobsson har avlidit

  Svenska Tyngdlyftningsförbundet har nåtts av den tråkiga nyheten att Stefan Jakobsson, Upsala TK, avled den 23 januari 2023. Han blev 75 år.
 • Vill din förening starta träning för målgruppen +65? Gör så här!

  Svenska Tyngdlyftningsförbundet genomför just nu projektsatsningen ”Idrott för äldre +65”. ”Vi har skapat en modell som alla våra föreningar kan använda sig av för att attrahera och engagera äldre”, säger förbundets verksamhetsutvecklare Alexandra Haag.

Publicerad: 2022-02-23

Senast uppdaterad: 2023-03-16

Författare: Simon Tollstern

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm