Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Hall of Fame

Svenska Tyngdlyftningsförbundet ska genom Svensk Tyngdlyftnings Hall of Fame hedra, samla och bevara den svenska tyngdlyftningens historia och dess viktiga personer. Det handlar om lyftare, ledare eller människor med övriga funktioner (domare, föreningsmänniskor, styrelsemänniskor eller personer med helt andra meriter).

Kriterier


Allmänna kriterier är att personen som väljs in i Svensk Tyngdlyftnings Hall of Fame ska anses stå för svensk tyngdlyftnings värdegrund och att den som har fällts för dopingbrott med minst 18 månaders avstängning inte kan väljas in.

Lyftare


En lyftare med internationella framgångar och meriter samt erfarenhet av att under en längre period varit aktiv på den högsta nivån. Ska ha placerat sig på medaljplats på OS, VM och/eller EM och ej varit aktiv de senaste tre åren.

Tränare

En tränare i en förening eller landslaget som har gjort stort avtryck nationellt med sitt sätt att vara och agera samt nått stora framgångar med dem hen tränat. Personen ska anses vara en stor ledare och förebild.

Funktionärer


Här finns utrymme för personer som exempelvis varit ledamot i förbundets styrelse, domare eller ledare i en förening. Denna person ska ha verkat över en lång tid och gjort ett stort avtryck nationellt i sitt uppdrag. Under denna kategori finns möjlighet att välja in allt från en stor förebild på barn- och ungdomssidan till den som utvecklat och ansvarat för ett visst projekt eller satsning under lång tid.

Tillvägagångssätt


Vem som helst kan nominera en lyftare via mail till HoF@tyngdlyftning.org med namn, meriter och motivering (senast 1 februari varje år). Juryn sammanträder under februari-mars månad och utser en eller flera personer varje år. Det behöver inte enbart vara sådana som nominerats utan kan också föreslås av juryn själva. Juryn presenterar och föreslår pristagarna med en nominering och STF:s styrelse fastslår till slut de som ska väljas in.

Utmärkelserna offentliggörs sedan i STF:s kanaler under april och delas ut på förbundsmötet eller om pristagaren har förhinder vid annat passande event som juryn föreslår och styrelsen fastställer. Den som väljs in i Hall of Fame får ett diplom och en statyett. Pristagaren bjuds in till eventet tillsammans med en valfri gäst, där STF står för kostnaderna. Är personen avliden går inbjudan till personens efterlevande. Även tidigare pristagare kan bjudas in till eventet där utmärkelsen delas ut för att skapa en samlingsplats för dessa personer, om STF står för dennes kostnader då avgör styrelsen.

Publicerad: 2024-05-03

Senast uppdaterad: 2024-05-03

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken