Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Kontakt


Elias Hejdenberg, utbildningsansvarig
076-904 94 74, elias.hejdenberg@tyngdlyftning.org

Lyftarkurser

En bild

Som en del av STFs utbildnignssatsning tar vi fram kurser för lyftare som vill börja med tyngdlyftning, utveckla sin teknik, få vägledning och tips kring sin träning av några av landets bästa tränare och lära sig mer om tyngdlyftning.

Lyftarkurserna är främst en resurs för våra föreningar och SDF och arrangeras i första hand av dem, på lokal nivå.

Lär dig lyfta är vår första nivå av lyftarkurser, och fungerar som en ingång till dirotten tyngdlyftning. Lär dig lyfta finns som två varianter som innehåller samma teorietiska delar, och följer samma praktiska modell. Det som skiljer varianterna åt är längden och mängden praktik. Under Lär dig lyfta får deltagaren lära sig att göra ryck och stöt, hur en tävling går till och hur ett grundläggande tränignsprogram kan se ut. Deltagarna får även specifik information från arrangören kring hur de kan fortsätta sin tyngdlyftningsträning.

Variant 1 är 10 veckor lång och innehåller ett träingspass per vecka a' 9 0minuter, med undantag för de första två passen som är 120 minuter.

Variant 2 är en helgworkshop på 2 dagar a' 6h. Under helgen täcker ni all teori som ingå i den längre varianten, men komprimerar praktiken något och genomför 4 praktiska pass.

Dessa läger är nästa steg av våra lyftarkurser och innehåller totalt 4 träningspass och 3 teoripass/föreläsningar fördelat över två dagar. Lägren är strukturerade för att utmana och utveckla varje deltagare. Tränarna på lägret har en högre tränarutbildning och är ofta landslgastränare eller utbildare för våra tränarutbildningar.

Lägret kommer med en färdig struktur för teori och praktik, med viss valbarhet för arrangören. STF tillsätter tränare till dessa läger på efterfrågan från arrangören.

Lägren kan anta olika namn beroende på arrangör och gegrafisk begränsning. SDF arrangerar distriktläger, förenignar arrangerar stadsläger och STF arrangerar breddläger.

Vill din förening eller distrikt arrangera någon av våra lyftarkurser?

Båda lyftarkurserna har färdiga planeringar, tryckt och digitalt material för deltagare och tränare, marknadsföringsmaterial, planering för arrangemang mm.

Kontakta utbildningsansvarig för att komma igång!

Kontakt


Elias Hejdenberg, utbildningsansvarig
076-904 94 74, elias.hejdenberg@tyngdlyftning.org

Publicerad: 2024-03-01

Senast uppdaterad: 2024-05-23

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken