Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Skulle landslagslyftaren Paula Junhov Rindberg, Stockholms AK, hålla för favorittrycket och vinna sitt sjätte SM-guld i totalen?

SM2023: Paula höll för favorittrycket

Paula Junhov Rindberg stötte på bra motstånd i 87 kg-klassen på SM i Visby. Foto: Per Wiklund

Paula visade fin form i dag och satte 87 kg i sista lyftet vilket räckte till ett guld i delgrenen. Elin Sandgren, Sundbybergs TK, tog 78 kg i ryck vilket även Fanny Gustad-Pettersson Mossebergs AK, fick med sig och därmed blev det silver till Elin och brons till Fanny.

I stöt såg det betydligt jämnare ut där 95 kg var ett minimum för att ta delgrensbronset. Elin Sandgren, Sundbybergs TK, öppnade tyngst med att säkert sätta 96 kg. Paula gick på och klarade 99 kg i sin andra stöt, vilket även Elin Sandgren fixade i andra lyftet. Tre lyftare valde tresiffrigt som avslut. Först ut var Fanny som dock fick nöja sig med 97 och ett säkert brons i stöten. Paula valde 101 kg i sin tredje stöt som blev lite för tungt. Även Elin gjorde att försök på 101 i tredje lyftet som hon satte och tog en guldplats i stöten och ett fint silver sammanlagt. Bronset gick till Fanny Gustad-Pettersson. Paula Junhov-Rindeberg höll för favorittrycket och tog ett silver i stöt men avslutade som totalsegrare i klassen (175 kg).

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken