Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Damernas 76 kg-klass på SM i Visby blev en jämn tillställning där Wilma Antfolk, AK Nilas, stod för en enorm upphämtning i stötmomentet och knyckte det sammanlagda SM-guldet framför Ida Larsson, Allmänna SK.

SM2023: Wilma Antfolk stötte till sig SM-guld i 76:an

Dramatiskt i Södervärnshallen när damernas 76 kg-klass avgjordes. Till slut vann Wilma Antfolk SM-guldet. Foto: Per Wiklund

Alva Cederholm, Totus AK, möttes av stort jubel från de tillresta supportrarna på läktaren, när hon tog ledningen med 80 kg i ryck. Wilma Antfolk, AK Nilas, blev silvermedaljör förra året i klass 71 kg. I år i klass 76 kg gick hon in på 81 kg och klarade. Alva försökte på 83 kg, missade i första men tog den sedan. Då steg förra årets svenska mästare sammanlagt Ida Larsson, Allmänna SK, in i handlingarna genom att rycka upp 85 kg. Wilma klarade inte 85, höjde till 86 men missade även den. Därmed kopplade Ida ett järngrepp om totalen när hon ryckte upp både 87 och sedan 89 kg.

I stöt blev uppgörelsen om medaljerna ännu tätare. Alva Cederholm tog ledningen med 95 kg, Ida Larsson svarade med 98 kg. Wenche Malmgren, Sörby BoIS, klarade 99 kg. Alva kontrade med 100 kg. Ida tog därefter 101 kg. Wilma Antfolk klev in i stöten på 103 kg och grejade det. Ida testade men missade på 104. Då gick istället Alva upp i ledningen med 105 kg.

Då återstod bara två lyft för Wilma som höjde till 108 kg, klarade och vann därmed stötmomentet. Hon begärde sedan 110 kg på stången vilket betydde även SM-guld sammanlagt. Ida tog silvret och Alva bronset.

Alla foton: Per Wiklund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken