Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

I klassen Herrar 96 kg började kampen om guldet redan på ”coachstadiet”. Tre av klassens lyftare hade valt samma ingångsvikt i ryck på 130 kg som också var den tyngsta ingången.

SM2023:En jämn match från ryck till stöt

Victor Sundhs triumf i Visby. Foto: Per Wiklund

Först i raden att klara 130 kg var Ivar Olsson, Mossebergs AK. Sen rasslade det till med ändringar och Christopher Vilagi, Falu AK, gjorde entré med ett klarat lyft på 132 kg. Nästa lyft gjorde Victor Sundh, Spårvägen Slk, som klarade ingången på 133 kg. Ivar Olsson höjde till 135 i andra, klarade lyftet och tog ledningen. Christoffer Vilagi, gick på 136 i andra och efter en balansakt och promenad med stången så damp den ner för tidigt. Victor Sundh tog över med samma vikt 136 kg och gjorde ett galant ryck och tvingade upp motståndarna ytterligare några kilon. Christopher valde 138 kg men missade tyvärr och fick med sig 132 kg i ryck och därmed även ett brons i klassen. Victor gick även han på 138 kg vilket satt snyggt och åtminstone ett silver blev till ett guld då Ivar missade sista lyftet på 139 men fick med sig 135 och därmed ett silver i ryck.

I stöt startade och klarade Kristoffer Glaad, Värnamo AK, ingångsvikten på 160 kg. Ivar följde efter och även han fixade ingången på 160 kg. Viktor Sundh startade på 161 kg och satte 170 i sitt andra lyft. Christopher Vilagi fixade 162 kg och den jämna kampen om medaljerna fortsatte. Kristoffer Glaad höjde till 165 i andra stöten som han satte. Ivar valde att gå på 166 kg i andra för att hänga med i striden om medaljerna. Ivar missade tyvärr vilket öppnade för Christopher att sikta högre. Han klarade 166 kg i sin sista stöt och därmed andra platsen så här långt. Victor Sundh svarade med att klara 167 kg och drygade ut ledningen inför de sista lyften. Ivar tänkte inte ge bort någon medalj utan satsade hårt på 169 kg i sin sista stöt som kom upp men det blev för tungt att hålla kvar i dag och Ivar fick nöja sig med 160 kg i stöt.

Victor Sundh visade fin form i dag och tog 174 i sista lyftet och därmed tre guld, ryck, stöt och sammanlagt. Silver i stöt gick till Kristoffer Glaad (168 kg), och bronset gick till Christopher Vilagi. Sammanlagt vann Viktor Sundh (312 kg) före Christopher Vilagi (298) och bronset tog Kristoffer glad (296 kg).

Alla foton: Per Wiklund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken