Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Damer 55 kg blev en hyfsat jämn klass på SM i Visby där kampen om totalguldet var tight mellan Matilda Grahn, Allmänna SK och Frida Persson, Örebro City TLK.

SM2023: En jämn klass ända till sista lyftet

Matilda Grahn lyfter för SM-guld på SM i Visby på fredagskvällen. Foto: Per Wiklund

Ryckmomentet slutade med seger för Matilda Grahn som tog 67 kg följt av Frida Persson som fick med sig 64 kg. Nerma Sarkis-Krikor, Mossebergs AK tog bronset i ryck med 62 kg.

Frida startade i stöt med 76 kg, följt av Louise Sandqvist, Garaget AK, som gick in ett kilo tyngre på 77 kg. Ingångsvikten för Matilda sattes till 78 kg som dessvärre blev en bom. Alla klarade sina ingångar vilket flyttade upp Louise till en andra plats i stöt men också i totalen två kilo före Nerma som inte tänkte ge sig så lätt utan höjde med 5 kg i sin andra stöt och passerade därmed Louise.

Matilda behöll 78 i andra stöten vilket hon klarade och gick därmed upp i ledningen. Frida missade sitt andra lyft på 79 kg, men höjde till 81 kg. Nu var tre damer på 81 kg, först ut var Louise som fick en bom. Nerma var andre lyftaren på vikten men det blev tyvärr en bom men hon fick med sig 78 kg i stöten. Frida gjorde ett bra försök men missade och fick nöja sig med 76 kg i dag. Louise gjorde ett omförsök på 81 kg men föll framåt och stannade på 77 kg. Matilda avslutade klassen med ett försök på 82 kg som blev en bom men totalguldet tog hon med sig med totalt 145 kg följt av Frida och Nerma som båda lyfte totalt 140 kg.

//Helene Johage

Alla foton: Per Wiklund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken