Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Digital plattform för tävling

Under 2024 lanserar Svenska Tyngdlyftningsförbundet en plattform som kommer att samla hanteringen av licenser, tävlingsverktyg, resultat & ranking samt event på ett och samma ställe – online.

Sportdata har sedan tidigare samarbete med flertalet andra idrotter och har nu utvecklat även ett tävlingsverktyg för tyngdlyftning.

Svenska Tyngdlyftningsförbundet kommer under 2024 att påbörja lanseringen av plattformen Sportdata som kommer att användas för tävling, licenser, event, resultat, tabeller och ranking.

Syftet är att underlätta arbetet kring tävling genom att effektivisera administrationen för den förening som ska licensera och anmäla lyftare till tävling samt för den förening som ska arrangera tävlingen. Det blir även lättare att följa en tävling i realtid och se resultat.

- När allting sker på en och samma plattform går det att automatisera flera delar som i dag sker manuellt. Vi håller just nu på att förbereda vår plattform med Sportdata, säger Alexandra Haag som är verksamhetsutvecklare på förbundet och ansvarar för den nya databasen.

Svenska Tyngdlyftningsförbundet och Sportdata kommer att erbjuda olika typer utbildningar kring plattformens separata delar som blir fria för alla föreningar att gå.

Den nya plattformen kommer att erbjuda:

Eventhantering


Sportdata erbjuder en plattform där det är enkelt att skapa och följa upp ett evenemang, exempelvis en tävling. Föreningar skapar ett eget inlogg där de kan söka licenser, skapa profiler för sina atleter, göra anmälningar och betalningar direkt via en och samma webbsida. Det finns även en mobilapp för detta. På eventsidan finns sedan all information kring tävlingen så som inbjudan, startlistor, tidsschema, boende, resultat och statistik för evenemanget.

Licenshantering


Licenserna är den första delen som kommer att öppnas upp av förbundet. Detta då den funktionen tas bort från IdrottOnline sommaren 2024. Licenserna ska kunna sökas och kopplas direkt till atleternas profiler, vilket innebär att föreningarna kan anmäla sina tävlande med bara en knapptryckning. Licenserna behöver inte heller kontrolleras om en anmäld lyftare har licens eller inte då systemet inte tillåter anmälan utan en aktiv licensierad atletprofil. En manual för licenshanteringen håller på att tas fram.

Tävlingsverktyg

I tävlingsverktyget sker själva tävlingen och det ersätter program som OWL. Arrangören länkar eventet till tävlingsverktyget och får genom det startlistor automatiskt. I tävlingsverktyget kan arrangören också skapa ett tidsschema med en färdigberäknad formel som själv räknar ut tiderna för respektive klass och antal lyftare. I det publicerade tidsschemat kommer det sedan finnas direktlänkar till startlistorna för respektive klass. Det finns även möjlighet till att göra ett livetidsschema som uppdateras automatiskt med estimerade tider för nästkommande klass. De vikter som tas eller bommas på tävlingen kommer arrangören att kunna sända live via eventsidan. När tävlingen är färdig publiceras resultaten automatiskt.

Tabeller & ranking

Plattformen kommer också ha ett nytt rankingsystem där alla enkelt ser den nationella rankingen och resultat för respektive serie, viktklasser, föreningar och enskilda atleter. När resultaten publiceras uppdateras rankingen automatiskt och behöver inte hanteras manuellt som i nuvarande rankingsystem.

Publicerad: 2022-12-20

Senast uppdaterad: 2024-04-25

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken