Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

RF-SISU Kunskapsportal

På RF-SISU:s kunskapsportal hittar du bland annat utbildningar och material för tränare, ledare och utbildare. Här nedan kan du och din förening läsa mer om innehållet.

Utbildning för tränare

Här hittar du ett idrottsövergripande utbildningsutbud, oavsett om du tränar barn, ungdomar, vuxna eller äldre. Utbildningarna följer tre steg där Introduktionsutbildning för tränare kan genomföras enskilt medan Grundutbildning för tränare samt Fortsättningsutbildning för tränare är material som komplement till fysiska eller digitala utbildningar.

För att komma till utbildningen, klicka här Länk till annan webbplats..

Utbildning för föreningsledare

Här hittar du ett idrottsövergripande utbildningsutbud, oavsett om du är ledare, styrelseledamot eller har ett allmänt intresse för hur en idrottsförening drivs och fungerar. Introduktionsutbildning för föreningsledare kan genomföras enskilt medan Grundutbildning för föreningsledare genomförs som kurs eller lärgrupp.

För att komma till utbildningen, klicka här. Länk till annan webbplats.

Utbildning för utbildare

Här finns utbildningarna för dig som är utbildare inom idrottsrörelsen, likvärdigt med det som en del idrotter kallar kursledare eller kursinstruktör. Utbildningarna följer tre steg där Introduktionsutbildning för utbildare kan genomföras enskilt medan Grundutbildning för utbildare samt Fortsättningsutbildning för utbildare är material som komplement till fysiska eller digitala utbildningar.

För att komma till utbildningen, klicka här. Länk till annan webbplats.

Idrottspsykologi Länk till annan webbplats.

Idrottspsykologi, prestation och hälsa handlar om både om att utveckla förmåga att prestera utifrån träningskapacitet samt att säkerställa psykisk hälsa. Materialet riktar sig först och främst till dig som är tävlings- eller elitidrottare i gymnasieåldern eller äldre.

Upp Upp - Vi Lyfter är en webbplats för dig som är ung och idrottsaktiv. Här lyfts tankar, känslor och beteenden som rör psykisk ohälsa. Den är tänkt att vara ett stöd i dina egna tankar och reflektioner samt skapa kraft, vilja och mod att våga prata om det.

För att komma till utbildningen, klicka här. Länk till annan webbplats.

Organisation Länk till annan webbplats.

Hållbar idrott är tänkt att vara inspiration och stöd för att komma i gång med hållbar utveckling. Här finns verktyg, fördjupningar och erfarenhetsutbyten som kan användas i verksamheten. Detta material riktar sig i första hand till dig som är förtroendevald, medarbetare, ledare eller tränare i ett förbund eller förening.

Ledare i fokus är en digital utbildning som riktar sig till dig som är idrottsledare. Du får veta mer om vad som motiverar ledare att engagera sig, vad som är bra att tänka på vid rekrytering, och framför allt hur du och andra i föreningen kan gå från ord till handling för att rekrytera fler ledare till olika uppdrag.

För att komma till utbildningen, klicka här. Länk till annan webbplats.

Ledarskap Länk till annan webbplats.

Inkluderande ledarskap för att möta personer med NPF är ett utbildningsmaterial för tränare kring att möta idrottare med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF).

Utbildning för lärgruppsledare är en utbildning till stöd för dig som med folkbildningens metodik ska vara lärgruppsledare i föreningen. I lärgruppen kan ni lära er saker som inte har med själva träningen att göra, men som ändå är viktig för individen, laget eller föreningen.

Inkluderande ledarskap för att möta idrottare med funktionsnedsättning är ett utbildningsmaterial i syfte att stödja och vägleda tränare i en idrottsförening som möter idrottare som har en funktionsnedsättning.

För att komma till utbildningen, klicka här. Länk till annan webbplats.

Evenemang Länk till annan webbplats.

Utbildning för publikvärd ger ett bra stöd i den viktiga rollen som publikvärd. Ett varmt mottagande och bra service gör att besökarna känner sig trygga, välkomna och får en riktigt bra idrottsupplevelse.

Idrottsrörelsens terrorberedskap handlar om förebyggande arbete kring idrottsevenemang i relation till risken för terrorattentat. Materialet ger även grundläggande kunskap och stöd, om det värsta skulle hända.

Idrottsevenemang från start till mål innehåller filmer, fördjupningsmaterial och praktiska metoder och verktyg att använda för att planera och genomföra ett idrottsevenemang utefter just din förenings behov.

Matchfixning är ett utbildningsmaterial mot matchfixing, som vänder sig till idrottsföreningar samt gymnasieskolans RIG- och NIU-utbildningar. Utbildningen finns på svenska och engelska.

För att komma till utbildningen, klicka här. Länk till annan webbplats.

Skola och träning Länk till annan webbplats.

Rörelsesatsning i skolan riktar sig både till kommun, skola, vårdnadshavare och idrottsföreningar. Syftet är att skapa samtal och idéer om hur vi får fler barn att röra sig och idrotta.

För mer information om hur ni kan samarbeta med skolor för att få fler barn att idrotta, klicka här. Länk till annan webbplats.

För mer information om hur vi på förbundet arbetar med att inspirera skolor och föreningar för att skapa rörelseglädje, klicka här. Länk till annan webbplats.
OBS: Framtagning av vårt eget material är på gång!

Specialidrott är tillsammans med boken Specialidrott Tränings- och tävlingslära framtagen för dig som studerar ämnet specialidrott på gymnasiet. Här finns föreläsningar, instruktionsfilmer, frågor och diskussionsmaterial. För mer information, klicka här. Länk till annan webbplats.

För mer information om hur du kan arbeta vidare med skola och träning, klicka här. Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-09-28

Senast uppdaterad: 2023-10-02

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken