Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Antidoping Sverige


Besöksadress: Virkesvägen 2, 120 30 Stockholm

Postadress: Antidoping Sverige AB, Box 90288, 120 24 Stockholm

Antidoping

Antidoping Sverige har uppdraget att leda antidopingarbetet i Sverige. Det innebär att det är Antidoping Sverige som våra dopingkontrollfunktionärer representerar när de är ute på dopingkontrolluppdrag.

Idrotten ska vara dopingfri! Därför samverkar idrotten såväl nationellt som internationellt på olika sätt för att uppnå detta mål.

En del av de åtgärder mot doping som svensk tyngdlyftning vidtagit genom åren är en följd av de problem som funnits inom sporten, framför allt under slutet av 1980-talet.

Andra åtgärder har tillkommit som ett led i det samarbete som svensk tyngdlyftning har med Riksidrottsförbundet (RF) och Antidoping Sverige som svensk idrott har internationellt. Som ett led i denna samsyn på det förebyggande arbetet har förbundets antidopingprogram utarbetats.

Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn Filstorlek Datum fil laddades upp
STF Antidopingprogram.pdf Pdf, 93.3 kB. 93.3 kB 2022-11-23 10.24

Ren Vinnare


För att få deltaga i Svenska Tyngdlyftningsförbundets landslagsaktiviteter ska såväl aktiva som ledare och coacher genomgå RF:s virtuella utbildning "Ren Vinnare" vilken man gör enskilt och som man hittar på RF:s hemsida. Även STF:s förbundsstyrelse samt kommittémedlemmar, valberedning och personal ska genomföra utbildningen.

STF:s sportchef ansvarar för att nya ledare och aktiva löpande genomför utbildningen. Gentemot förtroendevalda och kanslipersonal ansvarar ordföranden.

Vaccinera klubben


Samtliga klubbar som vill vara med i Allsvenska serien måste ha en aktuell vaccinering mot doping för klubben innan seriestart.

Svenskt senior-rekord


För att resultat ska bli godkänt som svenskt rekord i seniorklassen krävs att den tävlande i samband med tävlingen (eller senast påföljande dygn efter avslutad tävling) avlämnar ett dopingprov, som efter analys på IWF-ackrediterat laboratorium visat sig vara negativt.

Vid svenska rekord inom Sverige ska RF:s journummer tillämpas, 08-604 15 00, om det inte redan finns kontrollanter på plats. Ansvaret för att detta genomförs ligger i första hand hos den aktive själv.

Vid svenska rekord slagna utomlands gäller i första hand att kontakta den lokala arrangören för att på plats genomföra ett dopingtest. Om detta inte fungerar är det ansvarig svensk ledare alternativt den aktive själv som ska beställa testen genom ovanstående journummer.

OBS! Vid svenska rekord slagna på internationella mästerskap gäller inte kravet. Anledningen till detta är två:

1. Lyftare kan inte påverka vilka som blir uttagna till dopingtest vid internationellt mästerskap ej heller finns det någon mening att lämna detta dopingprov flera dagar senare vid hemkomst efter mästerskap.

2. De lyftare som tävlar på internationella mästerskap ingår i Antidoping Sveriges kontrollgrupp som övervakas och får lämna dopingprov löpande.

Publicerad: 2022-12-20

Senast uppdaterad: 2022-12-20

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken