Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Strategi 2025

Strategi 2025 är idrottsrörelsen gemensamma vision för framtiden. Den förändring idrottsrörelsen vill uppnå med Strategi 2025 är att vi vill gå från ”triangel till rektangel” vilket innebär att det traditionella synsättet på idrottande behövs förändras. Vi behöver gå från att ha en pyramid med en bred bas som utgörs av barn- och ungdomar och en spetsig topp i form av elitidrottande till en alla ska få möjlighet att idrotta oavsett ålder och ambitionsnivå hela livet, dvs. en rektangel: så många som möjligt, så länge som möjligt i en så bra verksamhet som möjligt.

De övergripande målen i Strategi 2025 är:

  • Livslångt idrottande: Svensk idrott ska vidareutveckla verksamheten så att barn, unga, vuxna och äldre väljer att idrotta i förening under hela livet. Svensk idrott ska nå fler idrottsliga framgångar internationellt.

  • Idrottens värdegrund är vår styrka: Alla lever och leder enligt svensk idrotts värdegrund.

  • Idrott i förening: Svensk idrott ska vidareutvecklas, samverka med andra aktörer och ge goda möjligheter att idrotta i förening.

  • Idrotten gör Sverige starkare: Svensk idrott är en ännu starkare samhällsaktör.

Målen bygger på varandra. För att nå målet om livslångt idrottande i förening, behöver vi stärka arbetet med värdegrunden, vidareutveckla föreningsidrotten genom att sätta fokus på engagemang och medlemskap. Sammantaget kommer det att göra Sverige starkare.

Läs mer om Strategi 2025 här. Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-09-28

Senast uppdaterad: 2023-09-27

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken