Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Svenska Tyngdlyftningsförbundets senaste styrelsemöte hölls digitalt den 8 februari. I artikeln följer en sammanfattning av några av de viktigaste punkterna från mötet samt protokollet.

En rapport från styrelsemötet den 8 februari

Förbundets styrelse, översta raden från vänster: Thomas Norlander, Elisabeth Hagman, Joakim Eriksson, Patrik Helgesson. Nedersta raden: Helene Johage, Andreas Andrén och Emma Engdahl.

- Det var ett bra möte med alla ledamöter närvarande. Diskussionerna om motionerna till förbundsmötet tog mycket tid så därför bordlade styrelsen beslut kring motioner och propositioner. På tisdagen veckan efter mötet bjöd styrelsen traditionellt in distrikten för information om styrelsemötet, kommenterar förbundets ordförande Joakim Eriksson.

Några av styrelsens beslut:

  • Förbundet kommer inte att ansöka om att arrangera SM-veckan 2025.

  • Nominera Mats Lindqvist som medlem i den referensgruppen kring mål och ekonomiskt stöd för elitidrotten som RF ska bilda.

  • Ändra reglerna för att få slå svenskt rekord till:
    ”Om en lyftare vill gå på svenskt rekord vid Nationella tävlingar (exklusive SM-tävlingar) ska detta anmälas i samband med anmälan till tävlingen. De lyftare som ingår i Antidoping Sveriges kontrollgrupp, och som därmed övervakas och lämnar dopingprov löpande, behöver inte lämna ytterligare dopingprov vid svenskt rekord. Detta för att arrangören ska ha möjlighet att se till att det finns behöriga domare på plats, alltså tre domare med minst behörighet som förbundsdomare. Dessa domare måste sitta vid samtliga sex lyft som lyftaren gör för att rekord i sammanlagt ska räknas. I inbjudan ska länken till antidopingtest delges för att rekordförsök ska kunna genomföras. Denna information ska även finnas med vid inbjudan. https://www.tyngdlyftning.com/tavling/antidoping Länk till annan webbplats.
  • Fortsätta att satsa på att få med Elisabeth Hagman och Patrik Helgesson som domare till OS, dessa personer var inte med vid beslutet.

  • Samtliga föreningar som haft problem med licenser under första serieomgången ska tilldelas sina resultat trots dessa problem.

  • Ge sportkontoret uppdraget att tillsammans med Atletkommittén ordna en omröstning kring vilka två lyftare som ska representera Sverige i NWFs Atletkommitté.

  • Fastställa röstlängden inför förbundsmötet och fastställa tävlingsfrågor som tema för framtidkonferensen 2024.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken