Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Svenska Tyngdlyftningsförbundet hade den 8 juni ett digitalt styrelsemöte som bland annat handlade om vårens stora konferenser och stormöten. Styrelsen tog också beslut kring trygg idrott och ett nytt kvalsystem för seniorlandslaget.

Rapport från styrelsemötet den 8 juni

Samtliga i styrelsen deltog i mötet via Teams, protokollet hittar du här. Pdf, 73.2 kB. Efter de sedvanliga verksamhetsrapporterna var sportkontorets medarbetare Albana Makolli, föreningsutvecklingsansvarig, med och föredrog styrelsen arbetet med föreningsutveckling och trygg idrott.

- Styrelsen fattade två beslut kring trygg idrott på det här mötet. Först och främst att fastställa en policy för trygg idrott som bygger på det svensk idrott tagit fram tillsammans, säger förbundets ordförande Joakim Eriksson och fortsätter:

- Och sedan, till följd av arbetet kring trygg idrott, se över hur vår disciplinkommitté ska se ut i framtid. Just nu är det styrelsen som också är disciplinkommitté. Vi har självklart ett stort ansvar i den här frågan och det är just det som är en av anledningarna till att vi beslutade att se om vi tillsammans med ett eller flera andra förbund kan ha en gemensam disciplinkommitté. Vi tror att det kan ge osa de bästa förutsättningarna i det här arbetet.

Även sportchefen Mats Lindqvist deltog under en punkt. Nämligen den om nytt kvalsystem för seniorlandslaget.

- Styrelsen ansåg att förslaget som lades fram var bra och beslutade i enhetligt med det. Det innebär förändringar hur vi tar ut lyftare till seniorernas EM och VM. Det A-B-C-system som vi haft i några år försvinner och ersätts med en kvalgräns. Dessutom kan lyftare bli uttagna även om de inte uppnått kvalgränsen genom att deras utvecklingskurva pekar mot hög internationell nivå. På det här sättet behöver lyftarna inte betala sina resor längre utan är man uttagen så tar förbundet den kostnaden, säger Joakim Eriksson.

Både policyn om trygg idrott och det nya kvalsystemet kommer att presenteras närmare på tyngdlyftning.com.

På junimötet satte styrelsen även mötesagendan fram till och med nästa förbundsmöte. Så här ser mötesplanen för styrelsen ut framöver:

  • Lördag 26-Söndag 27 aug – Stockholm
  • Söndag 15 oktober (Lördag 14 oktober som kommittéhelg) – Stockholm
  • Lördag 25-Söndag 26 november – Stockholm
  • Lördag 6 januari – Digitalt kl 9-16
  • Torsdag 8 februari – Digitalt kl 19-22
  • Lördag 23 mars - Söndag 24 mars – Stockholm

- Dessutom spikades framtidskonferensen och förbundsmötet att hållas under helgen 26-28 april 2024. Efter önskemål från tyngdlyftningsrörelsen läggs dessa möten i Halmstad vilket ger deltagarna möjlighet att besöka Eleikos produktion samt se hur Elitmiljö Tyngdlyftning Halmstad fungerar i verkligheten, avslutar Joakim Eriksson.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken