Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Svenska Tyngdlyftningsförbundet hade i mars två digitala styrelsemöten tätt efter varandra. Här kan du läsa protokollen samt vad som togs upp där.

Rapport från senaste styrelsemötena

Mötet den 18 mars handlade till stora delar om diskussion och förberedelser inför framtidskonferensen och förbundsmötet den 22 till 23 april. Styrelsen fattade flera beslut och gav också ut uppdrag att följa upp till mötet den 27 mars då svar på motioner och styrelsens propositioner fastställdes.

- Vi hade ute en remiss på strategidokumentet Svensk Tyngdlyftning Lyfter hos föreningar och distrikt där alla hade fyra veckor på sig att svara. De allra flesta distrikt och en del föreningar passade på att göra sin röst hörd. Vi justerade därefter i en del formuleringar och mål. Av de 25 svar som inkommit gav 80% dokumentet betyget 4 eller 5 på en 5-gradig skala. Eftersom såväl de tillfrågade och styrelsen är nöjda beslutade styrelsen att lägga fram strategidokumentet som en proposition till förbundsmötet, säger ordförande Joakim Eriksson.

Verksamhetsberättelse och årsredovisning 2022 liksom verksamhetsplan för 2023 har fastställts av styrelsen. På mötena diskuterades ett framtaget förslag på en SM-satsning, detta genom att förbundet köper in tävlingspodium samt åtta uppvärmningsflak som dressas i förbundets grafiska profil. Värdet på utrustningen motsvarar det dubbla av STF:s investering (totalt max 900 000 kr) därav ansåg styrelsen att den ekonomiska risken, trots summan, var relativt låg.

- Syftet är att höja nivån och statusen på SM och en sådan här satsning bygger varumärket. Vi gör det för att kunna hjälpa arrangörer med utrustning och garantera att stänger och vikter både på uppvärmning och själva tävlingen ska vara av högsta klass. Vi öppnar upp möjlighet till partners och kan också låna ut utrustning till andra event. Vi vill utveckla svensk tyngdlyftning helt enkelt och vi har ett arv som gör att det finns utrymme för en positiv satsning som denna, säger Joakim Eriksson.

Här hittar du styrelseprotokollen från den 18 mars Pdf, 117 kB. och här den 27 mars Pdf, 87.4 kB..

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken