Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Svenska Tyngdlyftningsförbundet hade två styrelsemöten tätt efter varandra, den 23-24 mars, i Sundsvall och den 26 mars digitalt. Här hittar du en sammanfattning samt protokollen i sin helhet.

Besluten från förbundets senaste styrelsemöten

Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse består av Thomas Norlander, Elisabeth Hagman, Joakim Eriksson, Patrik Helgesson, Helene Johage, Andreas Andrén och Emma Engdahl.

Styrelsemötet den 23-24 mars, du hittar protokollet i sin helhet här Pdf, 173.5 kB., hölls från lördag lunch till söndag lunch och hade fokus på kommande tävlingskonferens och förbundsmöte med tillhörande propositioner och motioner. Bland annat fastställdes årsredovisningen och verksamhetsberättelsen.

- En del frågor som kommer upp från distrikten handlar om vad förbundet gör och arbetar med i vissa frågor. Vår förhoppning är att alla läser verksamhetsberättelsen för den svarar på det mesta av dem. Det är ett jättebra jobb som har gjorts med verksamhetsberättelsen, inte minst att vi är noga med bildvalen och tänker på att ha så nära 50/50 kvinnor och män som det går, säger Joakim Eriksson, förbundets ordförande.

Förutom detta beslutade styrelsen, som tidigare nämnts, att justera i kriterierna för Tennlyftare, att fastslå det uppdaterade Antidopingprogrammet samt att Allsvenska serien 2025 ska köras på en helg.

När det gäller den internationella strategin beslutades att Sverige ska skriva en motion om att öka antalet kvinnor i EWF:s styrelse, att satsa på Patrik Helgesson till EWF:s styrelse samt anmäla Helene Johage till IWF:S Special Congress-möte.

- Vi bestämde oss också för att säga ja till förslaget om att kunna kombinera tävlande på internationellt mästerskap med serien, säger Joakim Eriksson.

Beslutet i sin helhet som skrivs in i reglerna 2025 men gäller som dispens under 2024:

”Vid landslagstävling som genomförs som längst två veckor innan serieomgången ska lyftarens resultat från landslagstävlingen få räknas med i serieomgången om föreningen så vill. I sådant fall måste detta anmälas av föreningen till serieansvarig på STF innan landslagstävlingen startar och blir bindande oavsett om lyftaren uppnått resultat eller inte på landslagstävlingen. När en landslagstävling genomförs EFTER serieomgången får inte lyftarens resultat vid landslagstävlingen räknas in i serieomgången då detta skulle innebära att resultatet för serieomgången fördröjs.”

Styrelsen sköt sedan punkten om en av sina propositioner, Ny SDF-struktur, till ett nytt möte som hölls tisdagen den 26:e mars via Teams.
Det protokollet hittar du i sin helhet här! Pdf, 80.4 kB.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken