Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Sundbybergs TK är nominerade till Årets förening på eldsjälsgalan!

Rösta på Sundbybergs TK!

Nu är det mindre än en månad kvar att rösta på årets förening till Eldsjälsgalan, och vi har vår alldlels egna finalist! Sundbybergs TK, med paret Norlander i spetsen, har sedan 2021 bedrivit framgångsrika träingsgrupper för seniorer. Med över 70 deltagare har de lärt ut säker lyftteknik och fötbättrat både livskvalité och förening!

Rösta på STKÖppnas i nytt fönster.


MOTIVERING SUNDBYBERGS TK

”STK bedriver förutom tävlingsverksamhet i tyngdlyftning och styrkelyft, motionärsverksamhet och lek med styrketräning för barn och ungdom. Två ledare från föreningen högskoleutbildade sig i styrketräning för +65 år och har sedan två år tillbaka haft ett sjuttiotal seniorer i en framgångsrik organiserad styrketräning för äldre. STK har haft sju fulla kurser med tio seniorer åt gången vid 12 tillfällen. Lika många kvinnor som män deltar i kursen. Det är en gruppverksamhet med ett individuellt stöd. Vilket innebär att ledarna kan möta var och en utifrån sina respektive förutsättningar. Kursen har för avsikt att nå ut till så många som möjligt. Det har varit både nybörjare och mera erfarna med idrottslig bakgrund, men ytterst få med en styrketräningsbakgrund. Forskningen har visat att styrketräning är extremt viktigt för äldre då muskelmassan avtar med åren, med den en sämre balans och stabilitet. Det är detta styrketräningen handlar om. Varje pass avslutas med kaffe och frukt för de som önskar. Träningen är viktig men den sociala samvaron är också mycket betydelsefull. Glädjande är att en av tre har efter kursen blivit fortsatt medlem i föreningen. Kursen har inneburit till att äldre får förutsättningar och redskap att själva, hemma eller hos föreningen kunna fortsätta träna på egen hand eller träna ihop med andra hos STK. Unga och gamla möts i lokalen och hjälper varandra. De äldres medverkan har också inneburit att de deltar vid föreningens övriga aktiviteter såsom, städdagar, korvgrillning, julfester eller årsmöten. Föreningen har starkt bidragit till att vara en del av att folkhälsan ökat och den psykiska ohälsan minskat för de äldre. Denna verksamhet har blivit så populär att Svenska Tyngdlyftningsförbundet nu vill sprida programmet till övriga tyngdlyftningsföreningar i Sverige.”

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken