Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

STF gör en genomlysning av våra föreningars verksamheter riktade mot idrottare som tränar tyngdlyftning som komplement till sin ordinarie träning.

Tränare åt andra idrotter?

Att tyngdlyftningsmoment är gynnsamt för andra idrotter än tyngdlyftning är känt sedan länge. Nu vill STF i en enkät få en överblick av hur många av våra föreningar som bedriver träning åt idrottare i andra idrotter. Hur många föreningar tränar andra idrottare än tyngdlyftare och på vilket sätt görs det idag?

Enkäten är ett steg i att ta fram en utbildning riktad mot andra målgrupper än tyngdlyftare. Syftet med utbildningen är dels att utbilda tränare i andra idrotter men också att skapa en enhetlig syn inom STF för tyngdlyftning som kompletterande träning.

Jag vill att Tyngdlyftningsförbundet ska vara dem man vänder sig till när det gäller styrketräning och explosivitetsträning, säger Helena Plüss, ny sedan årsskiftet som utbildningsutvecklare. Hon forsätter, Vi kan såväl teknik som teori allra bäst, och kan hjälpa andra idrottare att nå sina idrottsliga mål.

Enkäten går ut till samtliga tyngdlyftningsföreningar i Sverige och önskas vara besvarad innan 10/3-2024. Efter en genomgång av enkäten kommer ett teamsmöte hållas där alla berörda tränare kan dela erfarenheter och kunskaper i ämnet för att skapa en så bra utbildning som möjligt.

TILL ENKÄTENÖppnas i nytt fönster.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken