Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Landslagstruppen är på resande fot för att tävla i EM i tyngdlyftning i Sofia den 13 till 20 februari. På tyngdlyftning.com skriver generalsekreterare Sebastian Nurmi dagligen krönikor om vad som händer i den bulgariska huvudstaden.

"Plats i Sofia - från snökaos till hotellstrul"

Bijan Rezaei, Daniela Gherman, Moa Henriksson och Christian Kraft är nu på plats i Sofia.

"Ni har väl hört att det snöat i Stockholm den senaste tiden? Och eftersom att snö är lika med kaos i vår huvudstads biltrafik äntrade jag avgångshall terminal 4 på Arlanda med andan i halsen i tron om att det var fara och färde för min EM-medverkan. Jag hade absolut ingen anledning att stressa upp mig. Så folktomt som Arlanda var denna morgon, det har jag aldrig upplevt. Det var bara att gå rakt igenom säkerhetskontrollen och hälsa på de andra.

När landslagsstjärnorna Moa Henriksson & Daniela Gherman och landslascoacherna Bijan Rezaei & Christian Kraft samt undertecknad var samlade vid gaten flöt allt på fantastiskt även om det blev en lång resdag med mellanlandning i Warszawa. På ett mästerskap lämnar man alltid in flygtider i förväg till organisatören och hämtas upp flygplatsen den tid man ämnat komma. Så även i Sofia (som mötte oss med 6 grader och regn) denna gång. Landning 17.40 lokal tid (16.40 svensk) och på hotellet till slut kl 19.00. Med Riyadh-VM:s trafikköer i färskt minne (den gången tog det 3,5 timme från att vi landat till vi var på hotellet) så var detta en baggis och vi firade smått när vi äntrade det väldigt fina hotellet med japansk inredning. "Så här flyter det aldrig på, så räkna med att vi bor någon annanstans" skojade jag med de andra när vi lämnade fram våra pass i repan och förväntade oss rumsnycklar tillbaka.

Förväntan övergick till förtvivlan när hotellreceptionisten förbryllat försökte hitta våra namn bland alla gäster och samtidigt skakade dystert på huvudet. Efter ett antal telefonsamtal fick vi det bekräftat - det var fel hotell. Vi fick lomma tillbaka till bussen och åka tillbaka mot flygplatsen och till slut rätt ställe. Väl framme verkar allt bra, okej inte lika flashigt som det första hotellet och kanske ingen sushi, men nu har vi ätit och det var en bra buffé med grekisk sallad, kycklingspett och lite allt möjligt att sätta tänderna i. Rummen är luftiga och jag har ett skrivbord som är det jag rankar högst när jag ska jobba utomlands.

Annars var det trevligt att så här första dagen få byta några ord med EM-debutanten (och läkaren) Moa Henriksson, som bland annat berättade om hur hon började lyfta för tre år sedan, och de andra känner jag sedan tidigare. Hyvens folk allihop och i mitt tycke (trots hotellstrulet) bra och glad stämning i truppen. Den blir senare i veckan komplett med Joen Vikingsson Sjöblom.

På en av våra bussvändor drog jag spontant igång en liten bulgarisk quiz där vi lärde oss att Bulgarien kom med i EU 2008 och Nato 2024 och enligt mina starka källor är landet annars mest känt för "härliga badstränder vid Svarta Havet av semestrande svenskar". Jag skulle ljuga om jag sa att någon glänste med sina Bulgarienkunskaper men Christian Kraft satte sista frågan om vad en Big Mac kostar här (40 spänn) och utnämndes därmed som segrare.

Nu väntar sex heldagar innehållande tre svenska tävlingsdagar och en kongress med Europeiska Tyngdlyftningsförbundet (EWF), vilket motsvarar ett årsmöte i Sverige. Räkna också med dagssummeringar från mig likt denna. I övrigt så ska vi försöka köra hårt på Instagram med diverse bilder och filmer hur det ser ut och är här på EM. Men vi går ut lite löst med en onsdag innehållande förmiddagsträning där Moa Henriksson ska förbereda sig inför sin EM-debut på torsdag.

Välkommen att hänga på!"

//Sebastian Nurmi

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken