Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Här rapporterar juniorkapten Patric Bettembourg om sin första tid som Svenska Tyngdlyftningsförbundets ETH-tränare.

Full fart på ETH under januari

Patric Bettembourg till vänster och till höger Victor Sundh, Andy Toha samt Jepser Valrygg med projektgruppen "Unga lyftare"

Jag började min nya tjänst som ETH-tränare den 2 januari då jag kommer kombinera den med det fortsatta uppdraget som juniorkapten.

Vi började med läger för unga lyftare den 4-7 januari med sju unga lyftare plus de ETH-anknutna lyftarna. Vi var totalt tio lyftare på träningspassen. Med som coach var Jesper Valrygg. Väldigt många bra pass kördes och det ser riktigt lovande ut för de unga inför 2024 års stora tävlingar.

Helgen den 11-14 januari hade vi ett kombinerat läger för deltagare på senior-EM och junior/u23-läger. Daniela Gherman var på plats redan från måndagen den 8 januari tillsammans med landslagscoach Bijan Rezaei. Mycket fina lyft och pers slogs under veckan så formen ser god ut för både EM-deltagarna och junior/U23-eliten. 

Tom Söderholm var på plats den 9-14 januari. I samband med lägret under den helgen hade vi tränarträff för alla landslagscoacher och övriga elittränare.

Lördagen den 20 januari gjordes ett besök först på förmiddagen i Sörby BoIS nya fina lokal tillsammans med deras allra bästa ungdoms- och juniorlyftare. Med på besöket var även Joen Vikingsson Sjöblom. 

Mycket uppskattat och givande att få möjligheten att besöka klubbarna i "närområdena”.

Eftermiddagen den 20 januari körde vi ett pass i Kristianstad tillsammans med bland annat Joen. Onsdag den 24 januari hade sportchef Mats Lindqvist och ETH-tränare heldagsmöte på Högskolan i Halmstad tillsammans med övriga elitmiljöer i Halmstad gällande samverkan mellan idrotterna.

Lördagen den 27 januari åkte vi och tittade på serietävling i Sörby och fick njuta av lite svenska ungdomsrekord av bland andra Wilma Arvidsson.

I övrigt under januari så har vi kört våra dagliga träningspass på Eleiko trainingcenter. Första månaden på ETH har varit väldigt hektisk men oerhört givande och inspirerande.

//Patric Bettembourg

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken