Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Vi börjar året med en positiv nyhet. Svenska Tyngdlyftningsförbundet förstärker under 2024 sin utbildningssatsning när Helena Plüss anställs på 50%.

Fokus på utbildningfrågor förstärks 2024

Helena Plüss har en bakgrund både inom kampsport och tyngdlyftning. Här på veteran-SM 2023. Foto: Per Wiklund

Helena Plüss har idag en roll som sportchef inom Svenska Budo- och Kampsportsförbundet men är också aktiv som tyngdlyftare med flera SM-medaljer på meritlistan samt en av förbundets Nivå1-instruktör. Från och med januari till och med december 2024 förstärker hon Svenska Tyngdlyftningsförbundets sportkontor på halvtid.

- Vi är jätteglada och stolta att hälsa Helena välkommen in att bli en del av sportkontoret. Helena får en nyckelroll i utbildningsarbetet där hon kommer att komplettera Elias Hejdenberg som kommer tillbaka från sin föräldraledighet i slutet av januari. Helenas roll blir att utveckla och etablera våra lyftarkurser i föreningarna samt arbeta med utbildningar till målgrupper som exempelvis idrottslärare och fystränare inom andra idrotter. En satsning som kan öka förbundets egenfinansiering och därmed förbättra förutsättningarna för oss i utvecklingen av svensk tyngdlyftning i stort, från bredd till elit, säger förbundets generalsekreterare Sebastian Nurmi.

Helena Plüss har drivit eget företag i snart 15 år och har utbildning i såväl journalistik som flera olika träningsprogram. Hon kommer att ha titeln som utbildningsutvecklare och hennes arbete utgår från Idrottens Hus i Stockholm.

- Jag hoppas kunna bidra med ett nytt perspektiv på kursutbudet för fler målgrupper, och målet är att Svenska Tyngdlyftningsförbundet ska vara den aktör man vänder sig till för kunskap om styrketräning och olympiska lyft. Jag ser verkligen fram emot detta, säger Helena Plüss.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken