Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Svenska Tyngdlyftningsförbundet har fått återstartsstöd av Riksidrottsförbundet för att under 2024 kartlägga och forma tyngdlyftningens paraverksamhet.

Nu startar tyngdlyftningen kartläggning av paraverksamhet

Anne Forsell påbörjar den 8 januari arbetet med Svenska Tyngdlyftningsförbundets parasportsdel.

Svenska Tyngdlyftningsförbundet har ingen tydlig bild av vilken verksamhet som finns för funktionsnedsatta i föreningarna i dag. Syftet med projektet, som kommer att löpa under 2024, är att få kontroll över nuläget, skapa ett önskat läge och en tydlig plan för hur förbundet ska nå dit.

Arbetet kommer ledas av Anne Forsell som har en gedigen idrottsbakgrund. Hon har varit elittränare i simning, vikarierat som sportchef på Parasport Sverige och är sedan 2014 ledamot i Paralympiska Utskottet. Hon har under åren genomfört en genomgång av styrdokument och justerat dessa utifrån regler och lagar, utvärderat Paralympics i Tokyo samt utrett, tagit fram och implementerat ny Paralympiska organisationen inom Parasportförbundet. Dessutom har hon skrivit handboken ”Paralympiskt deltagande” för aktiva.

- Det känns spännande att påbörja detta med Svenska Tyngdlyftningsförbundet. Jag kommer närmast från ett liknande uppdrag på Swesport och vill genom detta projekt vara med och skapa möjligheter för fler att idrotta. Av erfarenhet vet jag att paraidrottare berikar föreningsidrotten på flera sätt. Jag hoppas att jag kan dela med mig av mina erfarenheter som började med rädsla och okunskap som tränare till att det blev en självklar del av min träningsgrupp och gav mig nya kunskaper och erfarenheter, säger Anne Forsell.

I strategidokumentet Svensk Tyngdlyftning Lyfter finns bland annat mål om minst 30 000 föreningsmedlemmar och 2 000 tävlingslicenser.

- Vi vet inte hur det ser ut i dag och hur det ska se ut i framtiden – där det projektet handlar om att skapa. Men det vi vet redan nu är att vår värdegrund bland annat handlar om glädje och gemenskap, demokrati och delaktighet samt allas rätt att vara med. Därför är det ett givet steg för oss att ta och med Anne Forsell vid rodret hoppas vi på verkstad direkt. Vi vill kunna välkomna alla paraidrottare som vill utöva tyngdlyftning. Det skulle berika vår idrott på många olika sätt, säger Sebastian Nurmi, generalsekreterare för Svenska Tyngdlyftningsförbundet.

Anne Forsell påbörjar uppdraget den 8 januari och kommer inledningsvis att skicka ut en enkät till alla förbundets föreningar. Är din förening intresserad av att starta upp paraverksamhet eller har ni rent av redan medlemmar med funktionsnedsättning? Tveka då inte att maila office@tyngdlyftning.org så kontaktar vi dig i januari.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken