Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Sjua ifjol, denna gång blev Joen Vikingsson Sjöblom sjätteplacerad på junior-VM efter att ha presterat nordiskt och svenskt juniorrekord i stöt.

Nya juniorrekord för Joen Vikingsson Sjöblom på junior-VM

Juniorkaptenen Patric Bettembourg jublar där i bakgrunden när Joen Vikingsson Sjöblom klarar 193 kg i stöt.

C4 Kristianstad-lyftaren klev upp på tävlingspodiet i 102 kg-klassen i mexikanska Guadalajara och klarade 151 kg i sitt första ryck. Sedan missade han tyvärr både på 156 och 158 kg och slutade sexa i rycktävlingen.

- Han såg riktigt bra ut på uppvärmningen och vi hade bestämt att gå tufft för att försöka utmana om en riktigt bra placering. Tyvärr låste det sig lite. Han satte sig inte riktigt i botten när han fångade stången, kommenterar juniorkaptenen Patric Bettembourg.

- Rycken var lite tråkiga. Jag kände att jag hade både 156 och 158 i mig men det stämde inte. Det blev bara lite konstigt när jag gick under stången i rycken så jag fick inte stången dit jag ville och den hamnade lite på framkant, säger Joen Vikingsson Sjöblom själv efteråt.

Däremot blev stötarna en framgång för Joen Vikingsson Sjöblom med tre klarade försök på 182, 187 och 193 kg. Det sistnämnda var personligt rekord med två kg och därmed nordiskt samt svenskt juniorrekord.

- Stötarna var väldigt bra och det var kul med lite revansch efter rycken. Det är ju alltid kul med pers också. Det var inget speciellt i stöten som stack ut utan jag hade bara bra tryck i kroppen vilket gjorde att stötarna kändes bra, menar han.

- Han levererade perfekta stötar rakt igenom. Vi tog en lugn startvikt för att komma in i det sedan en bra andravikt för att till slut i sista stöten kunna gå på pers och få till en bättre placering än i ryck, säger Patric Bettembourg.

Den sista stöten på 193 kg var också en tangering av Stefan Ågrens nordiska och svenska seniorrekord i viktklassen och gjorde att Joen Vikingsson Sjöblom blev femma i stötmomentet.

- Seniorstötrekordet kommer när det kommer. Jag känner att jag har det i mig så jag ska bara få till det på någon tävling, säger han.

Det sammanlagda resultatet 344 kg räckte till en sjätteplats i totalen. Joen Vikingsson Sjöblom summerar junior-VM 2024 så här:

- Jag får ändå säga att jag är nöjd med tävlingen. Jag kan inte vara missnöjd med två kg pers i stöten och två kg ifrån mitt rekord i totalen. En sjätteplats var ju bättre än förra året när jag kom sjua så det får jag vara nöjd med. Hade rycken varit på min sida hade det kanske kunnat ge någon placering till men en sjätteplats är inget jag är missnöjd med.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken