Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Victor Sundh, Spårvägens TLK, tävlade sent på tisdagskvällen svensk tid i 96 kg-klassen på junior-VM i mexikanska Guadalajara. Så här gick det!

Personligt rekord i stöt för Victor Sundh på junior-VM

Victor Sundh efter tiondeplatsen på junior-VM i Mexiko. Tävlingen startade kl 22.00 och slutade vid midnatt svensk tid på tisdagen.

Victor Sundh har gått framåt rejält de senaste åren. Det har gått så bra att han kvalat in till junior-VM, bara det en bedrift för en svensk lyftare. I ryckmoment på sitt första junior-VM klarade han ingångsvikten 130 kg och missade sedan 134 och135 kg. Det innebar 12:e-plats i delmomentet.

- Rycket på 130 måste vara det sämsta klarade ryck jag någonsin lyckats men det gick upp på något vis i alla fall. De andra två ryckförsöken var inte heller bra, huvudet var inte med mig idag vilket var en stor besvikelse. Jag tyckte att jag hade koll på nerverna vilket jag trodde skulle resultera i ett piggt huvud men tyvärr blev det icke så, säger Victor Sundh och fortsätter:

- Efter rycken försökte jag komma ur min sega bubbla men lyckades inte riktigt, uppvärmning såg inte jättestabil ut men det räckte för att sätta lyften på podiet.

Ja, för även om Victor inte låter helt nöjd med lyftningen så stod han för en imponerande insats i stöt. 165 och 170 kg var inga problem och av bara farten lyfte han det personliga rekordet 176 kg i sista.

- Vändningarna var inte så tekniskt bra men styrkan fanns där så det gick upp. Överstötarna var bra vilket var skönt med tanke på att de varit mitt problem förut. Sista stöten var personligt rekord och det bästa lyftet på tävlingen tack vare coacherna som fick mig att hitta lite skärpa. Jag hamnade bättre i vändningen och överstöten kändes ganska lätt därefter.

176 kg räckte till åttondeplats i stöt.

- Victor blev lite småkrasslig senaste dagarna här i Mexiko och hade lite svårt att komma igång i rycken. Under stötarna så blev det bättre och bättre för varje stöt och pers med två kg i stöt på ett JVM är riktigt bra gjort, säger juniorlandslagskaptenen Patric Bettembourg.

Det sammanlagda resultatet, 306 kg, innebar tiondeplats.

- Tävlingen sammanlagt var lite av en besvikelse då jag kände att jag hade mycket att ge men fick inte ut det. Men det var ändå kul att få ett nytt pers i stöt och kul att se andra duktiga lyftare, säger Victor Sundh och fortsätter:

- Att tävla i Mexiko var inte så speciellt, förutom att det var på högre höjd än vad jag van vid, vilket kan ha bidragit till att huvudet inte var på sin plats. Å andra sidan var jag något förkyld så jag vet inte hur mycket det egentligen påverkade. Däremot var allt runtomkring tävlingen annorlunda. Det var väldigt varmt, en lång resa hit, maten var ganska kass på hotellet och det var alltid en spännande bussresa till träningen.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken