Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

64-klassen på Nordiska Mästerskapen i Landskrona blev en oerhört jämn historia.

Jennifer Andersson fyra i 64 kg-klassen

Jennifer Andersson

Jennifer Andersson var två kg bakom bronsmedaljen i 64 kg-klassen på Nordiska Mästerskapen i Landskrona. Foto: Per Wiklund

Alla fem deltagare i 64 kg-klassen rymdes inom tre kilo efter ryckmomentet. För Sveriges Jennifer Andersson (AK Nilas) betydde 79 kg i ryck personligt rekord, ändå var hon sist inför stötarna. Där missade hon 96 kg två gånger om innan hon verkligen kämpade in 97 kg.

Med det sammanlagda resultatet, 176 kg, passerade hon isländskan Katla Björk Ketilsdóttir och tog fjärdeplatsen. Svenskan var bara två kilo efter nästa isländska, Amalía Ósk Sigurðardóttir, som vann bronset.

Två danskor gjorde upp om guldet och Josephine Rehl drog det längsta strået och besegrade till slut Helena Rønnebæk med fyra kg totalt, 184 mot 180. Josephine var starkast i både ryck och stöt så att hon vann blev logiskt.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken