Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Albana Makollis projektanställning som föreningsutvecklingsansvarig hos Svenska Tyngdlyftningsförbundet har förlängts till och med den 31 december 2024.

Arbetet med trygg idrott och föreningsutveckling fortsätter

Trygg tyngdlyftning en viktig del av Svenska Tyngdlyftningsförbundets arbete. Foto: Per Wiklund

Albana Makolli

Svenska Tyngdlyftningsförbundet har tagit fram och fastställt flera olika policys under hösten. Det handlar om policys kring trygg idrott specifikt men även arbetsmiljö, krisplan, bildhantering, kost, sociala medier, trafiksäkerhet samt alkohol, narkotika och doping. Innehållsmässigt har vi hämtat inspiration från rörelsen, RF och andra specialidrottsförbund.

På hemsidan finns numera material att både driva och utveckla er förening.

- Albana har kommit in med kunskap, erfarenhet och ett driv som ger hela förbundet energi. Vi har redan en hel del material för föreningsutveckling och trygg idrott på hemsidan och vi arbetar med en modell för trygg idrott tillsammans med Styrkelyftsförbundet. Alla policys kommer att finnas tillgängliga här på vår hemsida och kommer även att implementeras genom att vara underlag till modellen för föreningsutveckling inom olika områden, säger generalsekreteraren Sebastian Nurmi.

Då förbundet arbetar allt mer intensivt med trygga idrottsmiljöer så förväntar vi oss även mer ärenden och arbete för disciplinkommittén. Därför har sportkontoret uppdraget av styrelsen att se över det arbetet.

- Vi har haft möten med olika förbund som visat intresse för ett eventuellt samarbete kring gemensam disciplinkommitté. Vi tror att det skulle vara bra för oss både kompetens- och effektivitetsmässigt. Vi håller även på att ta fram rutiner för ärendehantering internt då vi ser ett stort behov av det. De här frågorna är oerhört viktiga, säger Albana Makolli.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken