Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Svenska Tyngdlyftningsförbundet har tillsammans med RF-SISU satt i gång ett samverkansarbete med syfte att utveckla föreningarna. I arbetet prioriteras diskussioner kring strategidokument Svensk Tyngdlyftning Lyfter Länk till annan webbplats. och Svenska Tyngdlyftningsförbundets Utvecklingsmodell Länk till annan webbplats..

Falköping först ut med samverkansmodellen - Er förening har samma möjlighet

Onsdagen den 13 september var Svenska Tyngdlyftningsförbundet på plats när Falköpings AIK Friidrotts- och Tyngdlyftningsförening tillsammans med RF-SISU Västra Götaland arrangerade en workshop för att diskutera strategidokumentet Svensk Tyngdlyftning Lyfter samt Svenska Utvecklingsmodellen. Förutom 14 personer från föreningen var även Västra Götalands Tyngdlyftningsförbund på plats.

- Det var en medlemskväll med lite guldkant då vi inte var i träningslokalen utan på Mössebergs Kurort i inspirerande miljö och med god mat. Vi gjorde olika grupparbeten runt vision och värdegrund samt testade på utvecklingsmodellen genom att placera in två lyftare från klubben samt sig själva. Därefter en reflektion tillsammans hur modellen kändes, säger Lena Fredén och fortsätter:

- Det kommer bli ny träff senare i höst där de olika förslagen om vision och värdegrund läggs ihop till något som föreningen vill ha som förslag framåt. Vi ska ta fram exempel på hur det sedan omsätts i handlingar så det genomsyrar verksamheten. Samt fortsätta med olika aktiviteter som stärker klubbgemenskapen som inte bara är tyngdlyftningsträning.

- Alla är överens om att vi ska gå vidare i klubben med uppföljning och "hur kan vi i klubben utnyttja materialet". Styrelsemedlemmarna i Faiks styrelse fick en sammanfattning av alla grupparbeten att gå igenom och gå vidare med, säger Kjell-Åke Johansson.

Samverkansmodellen är ett sätt för Svenska Tyngdlyftningsförbundet och RF-SISU-distrikten att arbeta tillsammans med att hjälpa föreningarna till utvecklingen. Workshopen hos Falköping var ett sätt att testa samverkansmodellen som kommer finnas möjligt för alla landets tyngdlyftningsföreningar.

-
RF-SISU finns till för att stötta de lokala föreningarna och dess förbund och vi finns inte längre bort än ett telefonsamtal eller mail. Ta kontakt för ett möte och se vad just din förening vill ha för stöd. Materialet som tagits fram är väldigt bra att ha som underlag och det går bra att välja de områden som känns aktuellt för just din förening, säger Lena Fredén.

- Använd materialet som en hjälp i det egna klubbarbetet. Mycket bra att förbundets material förankras i klubbar på detta sätt, säger Kjell-Åke Johansson.

VILL ER FÖRENING KOMMA I GÅNG MED SAMVERKAN? Kontakta ert RF-SISU distrikt Länk till annan webbplats. för mer information om hur ni kan gå till väga!

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken