Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse hade ett tvådagarsmöte i Stockholm den 26-27 augusti. Här plockar ordförande Joakim Eriksson ut några av sakerna som diskuterades och dessutom hittar du protokollet i sin helhet.

Sammanfattning av senaste styrelsemötet

Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse under sitt senaste möte i Stockholm.

Mötet ägde rum på Idrottens Hus i Skanstull och handlade dels om sedvanliga rapporter och dels om diskussion och uppföljning. Denna gång lades särskilt vikt att diskutera den partnerstrategi som marknadskommittén arbetar med.

- Vi har lärt oss att det tidigare fokuset på exponering med skyltar och liknande i TV är inte lika hett på marknaden längre. Nu söker partners andra värden och det passar oss bra. Vi har tittat på vilka rättigheter vi har och hur de kan attrahera organisationer samt vad vi själva vill. För oss kommer utbildningssatsningen bli central även i partnerarbetet. De som engagerar sig i tyngdlyftning har sin spetskompetens i träning, där är vi tillsammans experter, och det finns en efterfrågan kring det. Så det är runt utbildningar och träning vi ska forma erbjudanden till partners. På styrelsemötet redovisade vi inriktningen samt diskuterade också vilka marknader vi inte ska rikta oss till, säger förbundets ordförande Joakim Eriksson.

Styrelsen inleder numera varje möte med att gå igenom de interna spelreglerna. Det handlar bland annat om öppenhet, lyhördhet och respekt i samma anda som Svensk Tyngdlyftning Lyfter är skriven. Den diskussion blev än djupare när styrelsen fick ta del av, och testa, det lärgruppsmaterial förbundet har tagit fram tillsammans med RF-SISU. Det är ett material som ska användas i dialogen med föreningarna för att bidra till att de kan utveckla sin verksamhet.

- Det handlar bland annat om att reflektera över vår gemensamma värdegrund. Så vi i styrelsen använde en dryg timme till att fundera på vad ett av svensk tyngdlyftnings värdegrundsord, glädje och gemenskap, betyder för oss personligen. För att sedan diskutera vad i vårt uppdrag vi gör idag som vi förknippar med just glädje och gemenskap och vad vi kan göra mer kring det framöver.

Veckan efter styrelsemötet bjöd styrelsen, vilket numera är tradition, in distrikten till ett möte för att berätta om styrelsemötet. Detta för att öka på transparens och delaktigheten inom svensk tyngdlyftning.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken