Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Joen Vikingsson Sjöblom och Stefan Ågren VM-tävlade i samma c-grupp (102 kg) på onsdagsmorgonen i Riyadh.

Vikingsson Sjöblom vann svenskmatchen

Joen Vikingsson Sjöblom blev bäste svensk i 102 kg-klassen. Foto: Isaac Morillas

Stefan Ågren gick in på 145 kg i ryck som han först missade men sedan tog i andra. Sedan gjorde han ett par höjningar som gjorde att Joen Vikingsson Sjöbloms ingångsvikt, 150 kg, blev nästa svenska försök. Joen missade den första och även den andra. Men klarade mycket starkt den tredje.

- Det kändes bra på uppvärmningen men sedan vet jag inte vad som hände med första lyftet, det var inte alls bra. På andra blev jag lite psykad för jag såg min egen spegelbild. I sista hade jag vant mig vid det, summerar Joen.

Stefan Ågren gjorde sitt sista försök på 151 kg men klarade det inte.

- Den första på 145 kändes bra och vi valde att höja till 151 så det blev nästan 20 minuters väntan och det var lite svårt att hitta in i rörelserna, säger Stefan.

I stöt sänkte Joen sin ingångsvikt från 180 till 176 som han klarade. Sedan tog han både 182 och 185 kg.

- De kändes inte alls bra på uppvärmningen så vi valde att sänka ingångsvikten. Men på podiet kändes det bättre och bättre. Den sista stöten var min bästa, berättar Joen.

Stefan tog 185 kg i sitt första men klarade inte 191 kg i något av sina försök. Sverige utmanade domslutet 1-2 i sista men juryn höll kvar att det inte var godkänt.

- 145 var jättelätt ingång men så blev det samma sak där med vila. Det är små marginaler, hade jag klarat den sista så har jag haft en

Därmed vad Joen den interna totala kampen med 335 mot Stefans 330 kg. Det återstår två grupper innan vi vet svenskarnas placeringar.

- Det var ju såklart kul men ingen av oss gjorde en jättebra känsla så det är inte samma känsla. SM var roligare även om jag förlorade där. Men det var kul att få avsluta med tre godkända stötar.

Stefan Ågren in action i Riyadh. Foto: Isaac Morillas

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken