Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Det svenska tyngdlyftningslandslaget tävlar under veckan på VM i Riyadh. Här ger vi dig förutsättningarna för att följa mästerskapet via mobilen.

Så följer du svenskarnas framfart på VM

Bijan Rezaei, Christian Kraft och Daniela Gherman är på plats på VM i Riyadh.

Ingen av Sveriges fyra VM-lyftare deltar i A-gruppen i sin klass. Det behöver inte betyda att en framskjuten placering är en omöjlighet. Det visade inte minst Thailands Weeraphon Wichuma som från en position i C-gruppen tog VM-guld i 73 kg-klassen häromdagen.

Landslagets huvudcoach Bijan Rezaei menar att svenskarna inte är på VM som turister:

- Vi är här för att vi vill prestera och vi ska kämpa varenda sekund. Samtidigt är det ett otroligt tufft VM med hård konkurrens. I vissa klasser finns en A-, B-, C- och till och med D-klass. Det hör inte till vanligheterna. Det brukar kunna vara hög nivå på ett VM innan ett OS-år men detta är något ytterligare extra, säger Bijan Rezaei och fortsätter:

- Det viktigaste för oss är att vi tar minst fem av sex lyft för det betyder nästan per automatik att lyftaren gjort ett högt resultat. Jag tror att många konkurrenter kommer att chansa genom att gå in för högt och bomma ut sig så tar vi då alla våra så kommer vi avancera. Det är vi coacher som har ansvar så att vi håller oss kalla, går in på en bra nivå för att sedan höja oss allt eftersom. Så att vi till slut når vårt mål i tredje försöket i momenten.

Nedan hittar du tider och förutsättningar för de svenska lyftarna på VM samt Bijan Rezaeis kommentarer:

Daniela Gherman
Klass 71, 56 deltagare
Tävlar i C-grupp tisdag 12 september 18.30 lokal tid (svensk tid 17.30)
Personliga rekord i klass 71: 100-119, 215
Förening: Sörby BoIS
Tränare: Johan Widman

Bijan Rezaei kommenterar: ”Just nu samlar vi kilon för att försöka ta Daniela till OS. Det blir tufft men vi gör ett försök. Vi har satt henne i C-gruppen av taktiska skäl eftersom det kommer bli mindre väntetid för henne där. Det blir viktigt att ta så många lyft som möjligt. Den som tar fem, sex lyft kan nå högt.

Stefan Ågren
Klass 102, 50 deltagare
Tävlar i D-grupp onsdag 13 september 09.00 lokal tid (svensk tid 08.00)
Personliga rekord i klass 102: 154-193, 347
Förening: Fyshuset Sport Klubb Gefle
Tränare: Anders Bergström

Bijan Rezaei kommenterar: ”Det blir spännande att se honom mot Joen igen. De följde och sporrade varandra ordentligt på SM som blev en jättebra tävling och där Stefan gjorde det väldigt bra. Jag tror att det är bra för dem båda. Men det viktigaste är att Stefan klarar så många lyft som möjligt för då kommer han få ett bra resultat.”

Joen Vikingsson Sjöblom

Klass 102, 50 deltagare
Tävlar i D-grupp onsdag 13 september 09.00 lokal tid (svensk tid 08.00)
Personliga rekord i klass 102: 158-191, 346
Förening: C4
Tränare: Jonas Carlström

Bijan Rezaei kommenterar: ”Även Joen drar en fördel av att han kämpar mot Stefan. Han har varit småskadad men det ska vara bättre nu. Joen är ung men har redan varit på en hel del mästerskap vilket är lärorikt, han gör det bättre och bättre hela tiden. Och han är hungrig, han vill bli bättre och bättre.”

Ida Rönn
Klass 81, 37 deltagare
Tävlar i B-grupp fredag 15 september 11.30 lokal tid (svensk tid 10:30)
Personliga rekord i klass 81: 96-125, 218
Förening: Fyshuset Sport Klubb Gefle
Tränare: Anders Bergström

Bijan Rezaei kommenterar: ”Ida har varit med en del nu på mästerskap och samlat rutin. På VM har hon möjlighet att göra ett resultat som visar att hon är stabil på de vikterna. Det viktigaste är att hon tar minst fem lyft för det betyder att hon gjort ett högt resultat, sex klarade lyft betyder pers. För varje klarat lyft kommer hon ta placeringar.”Text

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken