Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

En skada satte stopp för Joen Vikingsson Sjöbloms framfart på junior-EM på tisdagskvällen. Men innan dess hann Joen säkra ett brons i ryckmomentet.

Nytt EM-brons för Joen Vikingsson Sjöblom

Nytt rekord - igen för Joen Vikingsson Sjöblom. Därmed också EM-brons i ryck på junior-EM. Foto: Isaac Morillas

Joen Vikingsson Sjöblom tog tre EM-brons på junior-EM förra året. Denna gång i Bukarest började han tävlingen med att rycka 151 kg. Sedan tangera sitt egna personliga och svenska rekord på 156 kg. För att sedan begära 158 kg på stången. Det gick vägen och därmed en bronsmedalj men det betyder också nytt svenskt- och nordiskt junior- samt nordiskt rekord i ryck. Han hade samtliga rekord (156) innan också men nu är det alltså 158 kg.

- Planen för min del var bara att försöka ta en medalj i rycket och låta coacherna vilja vikterna efter ingången. Jag har gjort 150+ flertal gånger i ryck under toppningen så det var en vikt som jag blivit säker på, säger Joen Vikingsson Sjöblom och fortsätter:

- När jag klarade 158 kg kändes det roligt i och med att jag visste att jag hade en garanterad medalj när jag klarade lyftet. Väldigt roligt att kunna följa upp med medalj från förra året.

Med det resultatet skuggade Joen Georgiens Gurami Vekua som bara ryckte ett kilo mer och därmed tog silvret. Men åt suveräne armeniske lyftaren Garik Karapetyan som satte världsrekord för juniorer i ryck, 181 kg.

I stöt valde Joen att sänka sin ingångsvikt till, med hans mått mätt, blygsamma 169 kg. Den klarade han men sedan lyfte han inget mer. Därmed blev han fyra sammanlagt med 327 kg.

- Jag sänkte på grund av att min rygg strulade och den kändes inte bra efter rycken. Så vi sänkte till det lägsta jag fick gå in på så jag fick en total ifall någon skulle bomma ut sig. Ryggen gjorde sedan för ont för att fortsätta, säger Joen Vikingsson Sjöblom och fortsätter:

- Ryggen gör fortfarande ont men jag tror inte det är superallvarligt och att jag därför kommer återhämta mig relativt snabbt.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken