Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Tisdagen den 1 augusti är det dags för Victor Sundh och Joen Vikingsson Sjöblom att kliva upp på tävlingspodiumet i Rumänien.

Två svenskar tävlar på junior-EM på tisdagen

Victor Sundh gör sin andra JEM-start på tisdagen. Foto: Per Wiklund

Victor Sundh, Spårvägens TLK, 96 kg-klass tävlar kl 09.00.

- Känslan är bra, träningen sedan SM har gått som planerat trots resande under semestern. Jag har kört de sista fem veckorna av mitt vanliga 12-veckorsprogram, för övrigt har jag inte gjort något speciellt, säger Victor Sundh och fortsätter:

- Jag siktar som vanligt på sex godkända lyft och vill gärna rycka över 140 och stöta upp mot 180. Jag behöver hitta rätt känsla för dagen och våga lita på tekniken. Annars tänker jag inte speciellt mycket, hittar jag rätt känsla så funkat det. Tänkandet kring allt annat gör coacherna.

- Victor Sundh hade en tuff debut förra året på JEM men har efter det haft en oerhörd utveckling sedan dess. Victor har verkligen mognat på och skapat sig lite mera rutin. Victor har väldigt tufft motstånd men jag känner att han kommer göra en riktigt bra tävling i Rumänien, säger juniorkaptenen Patric Bettembourg.

Även Joen Vikingsson Sjöblom, C4 Kristianstad, tävlar på tisdagen. För hans del kl 16.00 i 102 kg-klassen. Patric Bettembourg säger så här om Joens chanser:

- Joen Vikingsson Sjöblom är vår mest rutinerade lyftare med erfarenhet från seniormästerskap och JEM medaljer förra året. Joen har lite medaljchans men för att nå medalj krävs att allt klaffar på podiet såklart.

Fakta Victor Sundh

Födelseår: 2003
Förening: Spårvägens TLK.
Personliga tävlingsrekord: Ryck: 138 kg, Stöt: 174 kg. Totalt: 312 kg.
Hemmatränare: Henrik Sundh.
Hemort: Huddinge, Stockholm.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken