Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Fanny Köhler gjorde en succéartad EM-debut när hon satte personligt rekord med sju kilo och tog Sveriges första EM-medaljer för damjuniorer någonsin.

Stora framgångar för Fanny Köhler på JEM

Succé för Fanny Köhler i Bukarest. Foto: Isaac Morillas.

Falköpings Fanny Köhler klarade inte sitt första ryckförsök på 76 kg när 81 kg-klassen inleddes i rumänska huvudstaden Bukarest. Extra starkt då att sedan få fem godkända lyft, sätta personliga rekord och ta trippla brons.

I andra rycket klarade hon nämligen 76 kg och i tredje 80 kg som var tre kilo över hennes tidigare rekord. Det var också nytt svenskt ungdomsrekord.

- Första rycket var jag jättenervös på. Sedan försökte jag glömma det och göra ett nytt bättre. Det gick ju lättare. På stötarna tänkte jag bara på att ta i och vara noggrann, säger Fanny Köhler.

I stöt blev det 86, 90 och till sist 93 kg som också det var personligt rekord med tre kilo, dessutom nytt svenskt ungdomsrekord med lika mycket.

Totalt lyfte Fanny denna gång 173 kg och belönades med tre bronsmedaljer samt även svenskt ungdomsrekord även sammanlagt.

- Det var roligt att göra pers och jag känner att det finns mer. Totalt persade jag med sju kg på samma tävling. Det var ascoolt att få vara med och tävla. Jag är jättetacksam för att jag fick vara det, en upplevelse som jag inte kommer att glömma. Det var sjukt att jag fick ta medaljer. Jag njuter av varje sekund och jag är tacksam för att jag får vara med om detta. Coacherna gjorde ett grymt jobb. Jag ser fram emot att göra detta fler gånger, avslutar Fanny Köhler.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken