Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Sörby BoIS Siri Fogelberg var sista svensk att tävla på ungdoms-EM i Polen förra året och tog då brons i såväl ryck, stöt samt sammanlagt. Även denna gång i Moldavien är hon sista svensk på tävlingspodiet.

Dags för Siri på ungdoms-EM

Kan Siri Fogelberg upprepa medaljerna från förra ungdoms-EM. Foto: Per Wiklund

Förra året klarade hon 63 respektive 78 kg i 81 kg-klassen på ungdoms-EM.

- Jag är stolt över både mig själv och min prestation som jag genomförde då. Det var en cool och lärorik upplevelse, man fick veta mer och känna hur det är för att representera ett land. Jag tyckte det var både roligt och spännande och vill gärna göra det fler gånger. Den bästa upplevelsen var nog när jag fick gå upp på pallen och hålla upp Sveriges flagga och även få ta emot mina medaljer, säger Siri Fogelberg.

Vad lärde du dig av det?
- Att det bara handlar om att ha roligt och att om man missar ett lyft är det inte hela världen för man har ändå gått upp och försökt och bara känslan av att veta att hela Europa kollar på en är och att man vågar är en lärdom. Och att man alltid gör sitt bästa även om det inte alltid funkar så försöker man.

Siri tävlar söndagen den 9 juli i 81 kg-klassens (U15) A-grupp kl 16.00 svensk tid. Hennes personliga rekord nu är 70+87 = 153 kg.

- Jag vill bara ha kul och få uppleva att stå på flaket igen men även försöka ta en medalj vilket jag tror att jag kommer ta. Jag har förberett mig lite mer detta året än vad jag gjorde förra. Har kört hårdare pass och fått hjälp med att förbereda mig, men har tyvärr under tre perioder varit sjuk vilket har gjort att jag tappat mycket kraft.

Vad är ditt mål denna gång?
-
Att göra mitt allra bästa och jag hoppas på att få med mig en medalj hem.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken