Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Tyngdlyftningsförbundet inför policy för trygg idrott

Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse beslutade på sitt junimöte att införa en policy för trygg idrott.

Förbundets föreningsutvecklingsansvariga medarbetare Albana Makolli har, efter ett gediget förarbete med besök hos föreningar och samtal med andra förbund och organisationer, blivit allt mer konkret i sitt arbete. Inför styrelsemötet den 8 juni hade styrelsen fått ta del av en policy gällande trygg idrott. Den policyn är den första i raden av flera policys som svensk tyngdlyftning är på väg att införa.

- Som i ett led i arbetet med trygg idrott behöver vi gå igenom och se över alla våra områden. I ett första läge har vi konstaterat att vi behöver tydliggöra vad Svenska Tyngdlyftningsförbundet står för i dessa frågor. Alla våra policys gäller alla som representerar Svenska Tyngdlyftningsförbundet och vi rekommenderar att föreningarna följer dem, säger förbundets ordförande Joakim Eriksson.

- Policyn för trygg har tagits fram genom att vi tagit reda på vad som gäller inom idrottsrörelsen kopplat till trygg idrott och vilka gemensamma dokument vi ska följa. Innehållsmässigt har vi hämtat inspiration från vår egen rörelse, RF och andra specialidrottsförbund, säger Albana Makolli och fortsätter:

- Alla policys kommer att finnas tillgängliga på vår hemsida. Och policyn för trygg idrott blir dessutom en viktig grund för vår kommande barn- och ungdomsutbildning som vi arbetar med nu. Framöver ser vi att policyn även finns med i den struktur vi bygger upp för trygg idrott och föreningsutveckling.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken