Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Mellan den 15 mars och den 30 april kan idrottsföreningar söka ett nytt stöd hos RF för att nå fler äldre. Det är ett engångsstöd på 3 000 kronor, men om föreningen ansöker kan det bli starten för en långsiktig satsning på äldre.

Sök engångsstöd för satsning på äldre

Fram till 2025 kommer föreningarna som får stödet ha möjligheten att fortsätta utveckla föreningsverksamheten med äldre genom olika stöd från idrottsförbunden och RF-SISU distrikt. Riksidrottförbundets målsättning är att nå 3000 föreningar som antingen vill växla upp eller starta en satsning på målgruppen 65 plus.

Kortversion av regelverk för stödet

Regelverket för stödet kan läsas i sin helhet i pdf:en som finns på denna sida! Länk till annan webbplats.

Stödberättigad förening

Ideell förening som är medlem i ett specialidrottsförbund (SF) anslutet till Riksidrottsförbundet (RF) har rätt att erhålla verksamhetsstöd till idrottsföreningar (IF) med aktiva i åldern 65 år och äldre i enlighet med vad som anges nedan.

Ansökan

Ansökan om verksamhetsstödet görs hos RF i idrottens verksamhetssystem IdrottOnline, i applikationen Idrottsmedel. RF kommer att behandla ansökningarna löpande och de först inkomna ansökningarna kommer att prioriteras. Endast en ansökan per förening
Ansökan kan göras mellan 15 mars 2023 till 30 april 2023. Utbetalning sker till IF:s plus- eller bankgirokonto.

Syfte med stödet

Att ge IF som bedriver eller önskar bedriva verksamhet där aktiva i åldern 65 år eller äldre deltar förutsättningar att utveckla den verksamheten. Stödet syftar även till att identifiera IF som vill utveckla verksamheten och att identifiera vilka utvecklingsbehov som finns för att fler äldre regelbundet ska kunna (börja/fortsätta) delta i IF:s idrottsaktiviteter.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken