Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Två svenska herrlyftare på EM i samma klass. På lördagen ska Stefan Ågren försöka få till en bra EM-placering, kvala till VM och besegra uppstickaren Joen Vikingsson Sjöblom.

Stefan Ågren med priolistan klar inför EM-start i A-gruppen

Stefan Ågren i A-gruppen på detta EM. Foto: Isaac Julián Morillas Sánchez

Medan Joen Vikingsson Sjöblom går ut i B-gruppen på fredagen så tävlar den andre svensken i 102 kg-klassen på EM i A-gruppen på lördagen den 22 april kl 13.00 svensk tid.

- Jag har en prioritetslista. Först och främst att ta en så bra placering på EM som möjligt, sedan klara VM-kvalet och det tredje är att spöa Joen. Jag har haft kämpiga mästerskap den senaste tiden men nu känner jag att formen förändrats så jag har goda förhoppningar, säger Stefan Ågren.

Stefan Ågren har haft en längre träningsperiod och gör på EM sin första tävling för året. Vår mest rutinerade lyftare har slipat på tekniken för att komma så väl förberedd som möjligt till Jerevan, Armenien.

- Mina förväntningar är att jag ska lyfta tekniskt säkert. Det är det jag kämpat med på träningen. Kapacitetsmässigt och styrkemässigt vet jag vad jag klarar av, så får jag till det kan det bli bra resultat också.

- Det är som alltid egentligen, att försöka att inte få efterpress i stötarna och i rycken har jag tidvis haft lite svårt med riktningen fram och bak så någon gång har jag tappat stången bakåt och någon annan framåt. Nu har jag mer hittat mitten och det är det viktigaste för att öka ration över klarade lyft. Det har vi jobbat med och det har gått riktigt bra, säger Stefan Ågren och fortsätter:

- Jag har stötrekordet i 102:an som jag känner att jag kan ta. Joen har ryckrekordet så där kan det bli huggsexa men jag ska kunna nosa på det i alla fall. Klarar jag det så blir det ett bra sammanlagt resultat också.

Fakta Stefan Ågren
Personliga rekord i klass 102: 148-178, 326
Klubb: Fyshuset SK Gefle
Tränare: Anders Bergström
Här går EM att se live! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken