Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Joen Vikingsson Sjöbloms EM-debut och dessutom mästerskapsdebut i nya viktklassen slutade med 154 kg i ryck och 175 kg i stöt.

EM-debuten avklarad för Joen Vikingsson Sjöblom

Joen Vikingsson Sjöblom på EM i Jerevan. Foto: Isaac Julián Morillas Sánchez

Joen Vikingsson Sjöblom utmanar Stefan Ågren om att bli bästa svensk i 102 kg-klassen på EM i Armeniens huvudstad Jerevan. Med Stefan Ågren tävlar först i A-gruppen på lördagen gick C4 Kristianstad-lyftaren ut på podiumet vid lunch svensk tid på fredagen.

- Tävlingsarenan var väldigt fin och det kändes bra från att jag kom dit. Vikten var inga problem heller och jag vägde in på 100,6 med frukost i magen. Redan från start på uppvärmningen kändes det väldigt bra och jag fick till en bra uppvärmning, berättar Joen Vikingsson Sjöblom.

Hans ingångsvikt i ryck blev 145 kg och det klarade han liksom såväl 150 och 154 kg i sitt tredje lyft.

- Rycken kändes väldigt stabila och det var kul att gå tre av tre och bara två kg ifrån pers på ett internationellt mästerskap.

I stöt gick han in och klarade 175 kg i första och stod sedan över de två sista.

- Stöten kändes väldigt bra men handleden gjorde ont så valde att bara göra första försöken så jag inte skulle skada mig mer. Jag är nöjd med tävlingen, säger Joen Vikingsson Sjöblom som när samtliga i 102 kg-klassen tävlat slutade sjua i ryck, tia i stöt och sammanlagt nådde nionde plats.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken