Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

I december VM-debuterade han. Nu har Joen Vikingsson Sjöblom tagit sig upp en viktklass och ska utmana Stefan Ågren om att bli bästa svensk i 102 kg-klassen på EM.

Joen Vikingsson Sjöblom kliver upp i viktklass och gör EM-debut

Joen Vikingsson Sjöblom efter EM-bronset på junior-EM 2022. Foto: Isaac Julián Morillas Sánchez

Joen Vikingsson Sjöblom gör sitt sista år som junior och på EM blir det hans första stora internationella tävlingen i 102 kg-klassen.

- Det ska bli kul att göra mitt första senior-EM, spännande. Roligt att få se de bästa i europa. På VM i december fick jag ett annat perspektiv på hur bra seniorerna är. Det har varit bra att lyfta på junior-VM men det var lite extra att se folk i egna viktklassen rycka det jag själv stöter. Det var kul och inspirerande. När jag kom hem kände jag att jag lyfte lite men det sporrar mig, säger han och fortsätter:

- Det blir kanske lite tuffare nu i 102:an som jag bytt till då det är en OS-klass också, vi får se.

Joen Vikingsson Sjöblom tävlar i B-gruppen fredagen den 21 april kl 12.00 svensk tid.

- Målet är att göra en så bra tävling som möjligt. Rycken har gått bra den senaste tiden så där hoppas jag på bra resultat. Jag har haft en liten skada i handleden så jag har inte kunnat köra vändningar så mycket. Jag hoppas kunna sätta dit en stabil stöt och så får vi se hur bra det blir.

Fakta Joen Vikingsson Sjöblom
Personliga rekord i klass 102: 156-185, 337
Klubb: C4 Kristianstad
Tränare: Jonas Carlström
Här går EM att se live! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken