Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Ny viktklass men inte allt för långt från ryckmedalj även på detta EM för Daniela Gherman.

Daniela Gherman åtta på EM

Daniela Gherman med EM-debut i 71 kg-klassen. Foto: Isaac Julián Morillas Sánchez

Daniela Gherman har bytt 64 kg-klassen, där hon tog ett brons i ryck 2022, mot 71:an till detta EM.

Hon började tävlingen på bästa sätt genom att rycka 95 kg lätt. Sedan var hon nära att klara 100 kg men tyvärr två missar. För brons krävdes 103 kg, nu blev det istället en niondeplats i momentet.

I stöt klarade Daniela såväl 114 som personliga rekordet i viktklassen, 119 kg, men tog sedan inte 123 kg i tredje. Därmed blev hon åtta i stöt och åtta sammanlagt med sina 214 kg totalt. Det är tre kg bättre än hon gjort tidigare på internationella mästerskap.

- Jag höll på svimma när jag skulle stöta 123 kg och kunde därför inte fortsätta. Styrkan var där i dag men otur och tråkigt att jag inte fick till tekniken ordentligt. Jag är nöjd med att jag fick ett okej resultat ändå men missnöjd med min egna insats placeringsmässigt i A-gruppen. Det är bara att ta mig till Sverige, jobba vidare och bygga mig stark som en oxe i 71:an, kommenterar Daniela Gherman insatsen.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken