Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Ifjol tog Daniela Gherman EM-brons i ryckmomentet i 64:an. I år har hon klivit upp en viktklass och visat fin form. "Jag är jätteladdad men försöker dämpa mig", säger hon.

Hungrig Gherman första svensk på EM

Daniela Gherman under EM i Albanien 2022. Foto: Isaac Julián Morillas Sánchez

När Daniela Gherman kliver in på tävlingspodiumet i Armeniens huvudstad Jerevan gör hon det i 71 kg-klassen. Anledningen att hon övergivit sin gamla viktklass 164:an har med OS att göra.

- Ja, jag tvingas upp en viktklass för att försöka ta mig till OS. Men klassen har ungefär samma förutsättningar. De två främsta lyftarna är överlägsna, annars är det rätt jämnt. Det är så det ser ut i de flesta klasserna, säger Daniela Gherman och fortsätter:

- Mina förväntningar är att göra riktigt bra resultat. Jag har haft en bra utveckling den senaste tiden. Jag har gått upp i vikt och ska tävla i en ny viktklass. Mentalt har jag utvecklats så att jag är mer säker i mina lyft. Och fysiskt har jag visat en bra utvecklingskurva. Mycket kommer att vara nytt i den här viktklassen men jag vet att jag har blivit bättre på allt jag gör.

Daniela Gherman har gått klart framåt den senaste tiden och tränas numera av Johan Widman. Även på detta EM tävlar hon i A-gruppen som gör upp onsdagen den 19 april kl 15:30 svensk tid.

- Jag är jätteladdad men försöker dämpa mig. Något jag lärt mig från mina tidigare mästerskap är att vara mer närvarande, släppa på spänningen och vara mer bestämd när jag lyfter.

Fakta Daniela Gherman
Daniela Gherman
tävlar i A-gruppen i klass 71 onsdag 19 april kl 15:30 svensk tid
Personliga rekord i klass 71: 95-115, 210
Klubb: Sörby BoIS
Tränare: Johan Widman
Här går EM att se live! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken