Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Patric Bettembourg har utsetts som ansvarig coach för IWF Refugee Team fram till och med VM i september.

Svensk får ärofyllt internationellt coachuppdrag

Patric Bettembourg, Foto: Per Wiklund

Patric Bettembourg. Foto: Per Wiklund

Den svenske juniorkaptenen Patric Bettembourg kommer att basa över IWF Refugee Team.
Det är ett lag som består av lyftare som erkänts som flyktingar eller mottagare av internationellt skydd, i enlighet med de kriterier som fastställts av UNHCR.

- Det är klart det känns stort och inspirerande att få ett uppdrag som detta. IWF sa att de bara hade positivt att säga om mina coachinsatser på EM- och VM-tävlingar. De hade även sett att vi som land gått framåt på ungdoms- och juniorsidan de senaste åren, säger Patric Bettembourg.

IWF Refugee team består av fyra tjejer och tre killar. På damsidan: Parisa Jahanfekrian, från Iran, men nu boende i Tyskland, Clementine Meukeugni Noumbissi (Kamerun/Frankrike), Aline de Souza (Brasilien/USA), and Monique Lima de Araujo (Brasilien/USA). På herrsidan: Addriel Garcia (Kuba/Italien), Fawaz Mohammed Saleh Hussein (Yemen/Saudiarabien), och Reza Rouhi (Iran/Storbritannien).

- De är sedan tidigare av världselitklass men är inte på riktigt samma nivå just nu på grund av sin flyktingstatus. Det har inneburit att andra saker är träning varit det mest viktiga i deras liv. Nu får de ha fullt fokus på att få en ny chans att tävla internationellt vilket kommer innebära stor motivation mot VM. Alla aktiva har hemmatränare i sina "nya" länder så blir att ha mycket kontakt med dem och det kommer verkligen vara utvecklande och utbildande.

Det var totalt sju sökande och uppdraget sträcker sig fram till VM i Saudiarabien i september men kommer inte påverka Patrics tjänst som juniorkapten.

- Jag ska sköta deras entrys till VM och några andra få administrativa uppgifter. Det inkluderar även ett tiodagars läger på Eleiko i Halmstad samt att coacha dem på VM. Jag är övertygad om att det blir en nyttig erfarenhet och förutom själva uppdraget kan jag lära mig hur andra länder arbetar med utveckling och träning. Jag ser verkligen fram emot detta och 2023 i övrigt som svensk juniorkapten.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken