Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

AK Nilas och HAK Greppet svenska mästare 2022

AK Nilas arrangerade på lördagen, på ett välorganiserat sätt, årets lag-SM. Dessutom lyckades Borlängeföreningen ta SM-guld på damsidan. På herrsidan vann HAK Greppet.

AK Nilas svenska mästare 2022.


På damsidan gjorde Allmänna SK, AK Nilas och Stockholms AK upp om SM-medaljerna efter att flera lag lämnat WO till den fjärde finalplatsen.

Det blev till slut hemmaföreningen AK Nilas som tog SM-guld med 880.36 poäng. Regerande mästarna från Eskilstuna, Allmänna SK, fick nöja sig med SM-silver denna gång med sina 867.40 poäng. Stockholms AK tog brons med 811.04.

En av nycklarna till Nilas framgång var att laget klarade 20 av 24 lyft. ASK och SAK missade åtta lyft var medan samtliga i SAK missade sin tredje stöt. Av individuella prestationer noterar vi att SAK:s Paula Junhov Rindberg klarade kvalresultatet till EM.

På herrsidan hade Falu AK, HAK Greppet, regerande mästarna Mossebergs AK samt elitserienykomlingen Örebro City´s TK kvalat till lag-SM. Här togs det stora risker under tävlingen vilket inte minst visades på att 48 av 144 möjliga lyft bommades.

HAK Greppet tog till slut SM-guldet med 1841.54. Falu AK kämpade hårt och åkte hem med SM-silver efter poängen 1813.27. Mosseberg AK kunde inte hänga med hela vägen och fick nöja sig med poängen 1777.32 och SM-brons.

Supertungviktaren Hampus Lithén klarade 192 kg i sin andra stöt och efter att HAK:s SM-guld var säkrat så klovades 207 kg på stången för det sista lyftet. Han vände det men klarade sedan inte att fullfölja försöket.

Det var på hela taget ett bra lag-SM med spänning, humor och rekordförsök som avslutade detta års Allsvenska serie.

Svenska Tyngdlyftningsförbundet tackar arrangören AK Nilas, funktionärer och deltagande lag!

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken