Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Delegationsordningen skapar tydlighet och trygghet

Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse gick under sitt möte den 3 september igenom och beslutade om uppdateringar för den delegationsordning som gäller för organisationen.


I november 2020 beslutade styrelsen om att upprätthålla en delegationsordning för Svenska Tyngdlyftningsförbundet.

- Det gjordes för att tydliggöra olika roller och ansvar inom förbundet. Det var nytt för oss då. Tidigare var styrelsen inne och styrde lite väl mycket i det dagliga arbetet som skapade en osäkerhet och även tillitsproblem mellan kansliet och styrelsen, dessutom bromsades en del arbete upp, säger Svenska Tyngdlyftningsförbundets ordförande Joakim Eriksson och fortsätter:

- Det där har nu suddats ut. Delegationsordningen har hjälpt till att ge ett slags lugn och få tillbaka tilliten. Det låter självklart och enkelt och det är för att det är fundamentalt om vi ska åstadkomma utveckling. Nu har vi den där tryggheten och goda känslan i relationen med kansliet. Visst, vi får påminna varandra ibland om vem som gör vad men det finns en helt annan grund att luta sig emot. På sikt gör det att styrelsen allt mer kan ägna sig åt visionärt och strategiskt arbete medan generalsekreteraren ansvarar för det operativa arbetet som personalansvar och allt som hör till det.

Tanken är att styrelsen en gång per år går igenom delegationsordningen och om det behövs uppdaterar de den.

- På senaste mötet diskuterade vi delegationsordningen och enades om att vi är på rätt väg. Det vi justerade var egentligen bara tillägg kring våra nya kommittéer, atlet- och marknadskommittén, som tillkommit. I den uppdaterade delegationsordningen finns det därför nu beskrivet vad dessa ska göra, säger Joakim Eriksson.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken