Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

EM-guld till Nellie Vikström

Nellie Vikström imponerade när hon tog hem två guld och ett silver på ungdoms-EM i polska Raszyn.


- Det känns otroligt bra. Min bästa tävling jag gjort med tävlingspers i alla grenar, summerar guldmedaljören själv.

Nellie Vikström, 15-åringen från Mjölby och till vardags tävlandes för Falu AK, visade hög klass när 64 kg-klassen i ungdoms-EM för 15-åringar avgjordes på måndagen. Hon ryckte säkert upp 66, 69 och till sist personliga rekordet, 71 kg, över huvudet. Med det belönades Nellie med EM-silver i ryckmomentet endast besegrad av turkiskan Zumra Yugmur Cimsir som klarade 74 kg.

- Jag var väldigt nervös inför första rycket och det är alltid väldigt kul och bra att ta den där första. Sedan kändes 69 i ryck väldigt lätt. Jag tog det lugnare än jag gjorde på ungdoms-EM förra året och coacherna sa också att jag inte skulle kolla på de andra som lyfte, men det gjorde jag lite ändå, haha, säger en sprudlande glad Nellie Vikström.

I stöt gick Nellie in på 86 kg och klarade enkelt. Nästa lyft blev ett personligt rekord med 90 kg. Smart coaching tvingade den konkurrerande turkiskan Zumra Yugmur Cimsir upp på 92 kg som hon bommade. Redan där var Nellies EM-guld i stöt ett faktum. Men för att ta guldet sammanlagt krävdes att vinna med fyra kg mot turkiskan. Vilket Nellie gjorde när hon säkert fick upp 93 kg och lyckades stå stilla. Det var samtidigt svenskt ungdomsrekord.

Sammanlagt imponerande 164 kg och EM-guld. Stort grattis Nellie och hela den svenska landslagsledningen med coacher och sportchef.

- Stöten kändes lätt hela tiden. Jag tror jag hade kunnat ta flera kilon till. 93 kg kände lätt för att vara så tungt, säger Nellie och hyllar landslagscoachernas insats:

- Det var coacherna som gjorde det, jag hade inte kunnat göra det här annars.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken