Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Syfte & Mål

ETH är en del av STF:s långsiktiga arbete med att utveckla svensk tyngdlyftning som regleras i STF:s elitutvecklingsplan ”Mot världstoppen och medaljer”.

Syfte med ETH

 • Samla resurserna
  Genom att samla resurser som tränare och andra kompetenser blir ETH en attraktiv samlingsplats för lyftare och tränare. ETH har en tränare och hit knyts även olika resurspersoner inom bland annat nutrition, biomekanik, idrottsmedicin och ledarskap.

 • Utveckla lyftarna
  Med samlade resurser och bra lyftare på plats ges optimala förutsättningar att utvecklas tillsammans samtidigt som det blir kostnadseffektivt.

 • Möjlighet till dubbla karriärer
  En plats på ETH ska ses som en möjlighet att kombinera dubbla karriärer. Här kan duktiga lyftare satsa på sin lyftarkarriär i kombination med högskolestudier eller arbete.

 • Att utbilda tränare
  Miljön på ETH blir en fortsättning och komplement av Svenska Tyngdlyftningsförbundets utbildningssystem. Här stärker vi möjligheterna till att ge kvalitetssäkrad utbildning av hög nivå.

 • Arrangera utbildningar
  På ETH är det tänkt att det ska finnas möjlighet att arrangera kursledarutbildning och fortbildning, både teoretiskt och praktiskt.
 • Arrangera läger
  Helgläger ersätter de nedlagda landslagslägren för ungdomar och juniorer samt även de projektläger som förbundet har haft. Dessa läger leds av ansvarig landslagstränare respektive ansvarig projekttränare. Tanken är att huvudtränaren på ETH ska ingå i ledningsgruppen för dessa läger och i planering och utformning av denna verksamhet.

 • Skapa en ny kultur
  Allt ovan skapar en miljö och på sikt en positiv kultur för svensk tyngdlyftning som kan locka fler och fler att ansluta till ETH.

Målsättningar med ETH


ElitutvecklingsplanenMot världstoppen och medaljer” som föredragits för Riksidrottsförbundet (RF), Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och Svenska Paraolympiska Kommittén (SPK) innehåller konkreta målsättningar på elit- och landslagssidan.

Vi vill:

 • Etablera fler av landslagets lyftare på damsidan till en nivå som kan konkurrera om medaljer på EM, VM och OS.

 • Höja herrarna till VM- och OS-nivå. Vi vill ha en aktiv som gör en trovärdig satsning mot OS 2024, två-tre mot 2028.

En av aktiviteterna för att på lång sikt nå dessa mål är att starta ETH med ovanstående syften.

Publicerad: 2022-12-20

Senast uppdaterad: 2022-12-20

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken