Hoppa till sidans innehåll

Serieverksamhet


Allsvenska serien 2022

Svenska Tyngdlyftningsförbundet har till följd av pandemin fått återstartspengar från Riksidrottsförbundet att satsa för att återstarta idrotten ordentligt under 2022. En hel del föreningar har haft och har fortsatt tungt. Svenska Tyngdlyftningsförbundet kommer att sätta in flera insatser som på kort och lång sikt ska leda till att fler människor börjar, fortsätter och kommer tillbaka till svensk tyngdlyftning.

Som en del av den här satsningen har vi tagit beslutet att använda en del av återstartsstödet för att täcka föreningarnas seriekostnader. Därför skrotas serieavgifterna helt även 2022. Följden blir att det är gratis att deltaga i Allsvenska serien 2022!

Förhoppningen är att fler lag kommer att vara med. Och att fler lyftare är med och tävlar i vår serieverksamhet. Sprid gärna ordet så att så många föreningar deltar med så många lag som möjligt.

Tillsammans siktar vi att återstarta tyngdlyftningen med ett bang!

Så här avgörs serierna 2022:

Alla serier förutom elitserien och U14:
Omgång 1:  3 – 13 februari
Omgång 2: 23 mars – 3 april
Omgång 3: 31 augusti – 4 september
Omgång 4: 5 – 9 oktober

Elitserien
Omgång 1:  3 – 13 februari
Omgång 2: 23 mars – 3 april
Omgång 3: 3 – 4 september
Omgång 4:  8 – 9 oktober

U14-serien:
Omgång 1: 1 januari – 31 mars                      
Omgång 2: 1 april – 30 juni                             
Omgång 3: 1 juli – 30 september
Omgång 4: 1 oktober – 31 december


Lag-SM för damer och herrar: 12 november 2022

Seriebestämmelser
Seriebestämmelser för 2022 finns här. 

Öppet forum för att utveckla Allsvenska serien
Tävlingskommittén har startat ett arbete för att utveckla serieverksamheten och kommer under året att bjuda in till ett öppet forum för att informera om arbetet och ha en dialog med alla som är intresserade. Har du redan nu idéer? Maila This is a mailto link!

Utbildning
Inför seriestart bjuder Svenska Tyngdlyftningsförbundet in alla föreningar som deltar i serien till två avgiftsfria ”serieutbildningar”. Tanken är att gå igenom tävlingssystemet och protokoll i samband med en serietävling. Under utbildningarna kan ni också delge varandra tips & trix som kan vara bra att tänka på i samband med att ni arrangerar en serietävling. Det blir två likadana utbildningstillfällen (cirka 1,5 timme) där du kan välja den tid som passar dig bäst:
Torsdag den 20 januari kl 19 eller Tisdag den 25 januari kl 19. Antalet deltagare är begränsat så anmäl dig i förväg. Du anmäler dig genom att välja utbildning och skicka in din anmälan här!

Vaccination mot doping
Glöm inte att samtliga föreningar som deltar i serieverksamheten ska vara vaccinerade mot doping. Vaccinationen räcker tre år, sedan måste den göras om. På https://www.vaccineraklubben.se/ kan du läsa mer och se en lista över vaccinerade föreningar, så kan du se efter om just din förening behöver omvaccineras.

Frågor om serieindelning och andra relaterade seriefrågor mailas till This is a mailto link

Avgifter. Innan serien startar ska serieavgiften och årsavgiften till STF vara betald. Om förening inte har betalt avgifterna kommer serieresultatet inte publiceras förrän förening har reglerat sin skuld till förbundet. (Beslut av styrelsen 2017-02-26).

Poängberäkning. I samtliga serier räknas det ut en poängsumma för varje lyftare. Det gör man genom att använda en så kallad Sinclairformel som bland annat baserar sig på  kroppsvikten och sedan multiplicera den med det sammanlagda resultatet i kilo. Lagresultatet utgörs av summan av respektive lyftares poäng. För veteraner tillkommer ålderskoefficient  och för U14 tillkommer en faktor som tar hänsyn till antalet klarade lyft.

Dokument. Blanketter och protokoll att ladda ner. Längst ner finns länk till tävlingssystemet OWLCMS.

Anmälningsblankett 2022 excel  
Seriebestämmelser 2022 pdf  
Serieprotokoll excel   
Tävlingsprotokoll excel  
U14 serieprotokoll pdf  
Poängtabell DAMER    
Poängtabell HERRAR    
Ålderskoeff.tabell    
Klovningsschema    

Tävlingssystemet OWLCMS

   

Tabeller från tidigare år av Allsvenska serien hittar du här!

 

Uppdaterad: 31 JAN 2020 11:00 Skribent: Håkan Johanson

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
12 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

NTF

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info