Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

SM-helgen avslutades på söndagen med damernas klass 87 och +87. Junioren Fanny Köhler vann 87 kg med svenskt juniorrekord i ryck, stöt och sammanlagt.

Fanny Köhler med svenska juniorrekord i 87:an

Fanny Köhler stod för en fin tävling i sista klassen av SM 2024.

I klass 87 ryck tog Ellen Eriksson, Mariestads Allmänna IF, ledningen i ryck efter att ha klarat 80 kg i tredjelyftet. Gruppens yngsta lyftare Fanny Köhler, Falköpings AK, coachades upp på 81 kg för guldet vilket hon fixade fint och tog guldet i ryck. Ellens 80 räckte till silver och Fanny Pettersson, Mossebergs AK, tog med sig bronset då hon klarade 75 kg.

Ellen och Fanny Köhler tog en riktig match ända till sista lyftet i kampen om guldet. Fanny satte 101 kg i sitt sista försök som hon klarade. Detta tvingade upp Ellen på 103 kg för att även göra ett försök på totalguldet. Idag blev det lite för tungt för Ellen som ändå fick med sig tre silver hem. Segrade i klassen gjorde Fanny Köhler med en total på 182 kg.

//Helene Johage

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken