Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

David Börjesson, Mossebergs AK, har dominerat 81 kg-klassen de senaste åren. Victor Ahlm rev den trenden på SM i Vinslöv på lördagseftermiddagen.

Skräll när Victor Ahlm vann 81 kg-klassen

Victor Ahlm, HAK Greppet

David Börjesson gick in i ryck på 125 kg och säkrade därmed guldet i delmomentet direkt. Innan dess hade flera lyftare imponerat. Albert Klein noterades för 119 kg, Oskar Stillman tog bronset med sina 120 kg och Victor Ahlm, som gått upp en viktklass, säkrade silverpengen med sina 121 kg. Samtliga dessa herrar satte personliga ryckrekord. Men åt David Börjesson gick inget att göra åt. Efter 125 kg-inledningen höjde han och tog 135 kg. Sedan försökte han ta sitt egna svenska rekord men 143 kg blev för tungt.

Tävlingen tog en oväntad vändning i stötmomentet. Richie Leong, Mossebergs AK, satte personligt rekord med 140 kg. Oskar Stillman tog 140 kg och placerade sig efter Richie i stöten och före sammanlagt. Victor Ahlm klarade 152 kg. Sedan var allt upplagt för två ytterligare SM-guld till David Börjesson när han gick in på 160 kg. Men oväntat nog missade David både en, två och tre gånger och bommade därmed ut sig. Istället tog Viktor Ahlm SM-guldet såväl i stöt som sammanlagt genom sina 273 kg.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken