Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Damerna bjöd på en spännande klass där Jennifer Andersson AK Nilas tog hem SM-gulden men också fixade EM-kvalet genom sitt sammanlagda resultat 202 kg.

Klarat EM-kval för Jennifer Andersson i damernas klass 71 kg

Jennifer Andersson efter succéstöten. Foto: Per Wiklund

71 kg-klassen blev en spännande tävling där AK Nilas Jennifer Andersson och Linnéa Lejon, Totus AK, tätt följd av Alva Cederholm, Totus AK, i första hand såg ut att kämpa om gulden. Jennifer Andersson vann förra årets klass 64 kg men har i år valt att kliva upp till klass 71 kg. Tyngst ingångsvikt i ryck hade Linnéa med 81 kg tätt följd av Jennifer på 80 kg där båda klarade sina ingångsvikter. Paulina Hermansson, Totus Ak, fick med sig 80 kg i ryck och hade därmed ett brons i klassen. En tuff coachning mellan Linnéa (som fick med sig 81 kg) och Jennifer slutade med en seger i klassen för Jennifer som fick med sig 87 kg i sitt sista ryck.

I stöt såg det ut att kunna bli samma trio som skulle göra upp om medaljerna. Alva Cederholm gick in på 98 kg, tätt följd av Jennifer på 100 kg och tyngst ingång i klassen hade Linnéa som hade satt 101 kg i sin första stöt. Alva Cederholm missade ingången höjde i andra till 99 kg men missade även denna gång. Olivia Wärnehult hann smita emellan och klarade sitt lyft på 99 kg och tog ledningen i stöt. Alva fick med sig 99 kg genom att klara det tredje lyftet. Med fyra damer kvar som alla hade 101 kg på stången så var Jennifer Andersson först med att klara vikten och tog totalledningen. Olivia som redan klarat 99 kg valde 102 i sitt sista lyft och gjorde en fin avslutning med ett klarat lyft och gick upp i ledningen i stöt och tredjeplats i totalen. Linnéa fick inte till det i stöten idag och blev utan resultat i delgrenen. Alva Cederholm tog bronset i klassen med sina klarade 99 kg, silver gick till Olivias 102 kg, och slutligen guld i klassen till Jennifer Andersson som hade klarat 104 kg men ville mer och satte 115 i sitt sista ryck för att nå EM 2025. Hon sätter 115 och gör en grym prestation.

Totalsegern i klassen Jennifer Andersson, silver till Alva Cederholm och bronset till Oliva Wärnerhult

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken